Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Joost Rutges
Zorgverlener

Dr. J.P.H.J. (Joost) Rutges

Orthopedisch chirurg

  • Specialisme
  • Orthopedie & Sportgeneeskunde
  • Aandachtsgebied
  • scoliosechirurgie, behandelingen van fracturen, metastasen en degeneratieve aandoeningen van de wervelkolom .
  • BIG nummer:
  • 69064714801
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Ik heb mij volledig toegelegd op de behandeling van wervelkolomproblemen bij kinderen en volwassenen. In het Erasmus MC Sophia maak ik deel uit van het Spine Team van Orthopedie. Dit team is verantwoordelijk voor alle wervelkolomgerelateerde zorg bij kinderen en volwassenen in het Erasmus MC. Onze werkzaamheden variëren van de scoliosezorg in het Sophia kinderziekenhuis tot de behandeling van wervelfracturen bij volwassenen. Ik behandel kinderen met een scoliose zowel conservatief als operatief. Ik vind het een uitdaging om voor iedere scoliosepatiënt de meest passende behandeling te vinden.

Werkervaring & opleidingen

Na mijn geneeskundeopleiding ben ik gepromoveerd op tussenwervelschijfdegeneratie (slijtage). Daarna ben ik opgeleid tot orthopedisch chirurg. Ik heb achtereenvolgens  gewerkt als fellow scoliosechirurgie en als fellow wervelkolomchirurgie (gecombineerd orthopedie en neurochirurgie)  aan de Universiteit van Britisch Columbia in Vancouver Canada en in het UMC Utrecht. Sinds 2018 werk ik als staflid orthopedisch chirurg, gespecialiseerd in de wervelkolom, in het Erasmus MC Sophia en het Erasmus MC.

Ik ben in 2014 gepromoveerd op tussenwervelschijfdegeneratie aan de Universiteit Utrecht. Proefschrift: Towards new treatment strategies for intervertebral disc degeneration.

Op dit moment ben ik betrokken bij meerdere wetenschappelijke projecten over o.a. scoliose, wervelkolomtrauma en wervelkolomoncologie.

Ik ben lid van de Nederlandse Orthopedische Vereniging, Dutch Spine Society  en AO-Spine.

Publicaties

Raadpleeg voor een volledig publicatieoverzicht: