Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Spreekuur

Second opinion

Wanneer: twee keer per maand
Gebouw: Erasmus MC Sophia, 1e etage, C-gang

Op dit spreekuur komen kinderen van wie de behandelaar, huisarts of ouder/verzorger een tweede mening wensen over een klacht, diagnose en/of behandeling.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Uw kind is verwezen voor een second opinion door uw behandelaar en/of huisarts.

Vooraf aan het eerste bezoek ontvangen wij graag alle beschikbare informatie ter voorbereiding. U kunt het e-mailadres gebruiken voor het toesturen van verwijsdocument en correspondentie die relevant is voor het 1e bezoek.

Bij dit eerste bezoek vindt een gesprek plaats met een kinderarts (in opleiding-) over de voorgeschiedenis, huidige klachten, diagnose en behandeling. Er vindt een lichamelijk onderzoek plaats en wanneer nodig aanvullend onderzoek.

Wij bespreken met u onze bevindingen en geven wanneer nodig een advies voor verdere diagnostiek en/of behandeling aan de verwijzend behandelaar. 

Onze begeleiding

De doktersassistent zal uw kind bij aankomst meten en wegen en eventueel bloeddruk meten. Daarna vindt het gesprek met de kinderarts plaats.

Indien na het gesprek nog onderzoeken moeten plaatsvinden, dan zal de doktersassistent zorg dragen voor de voorlichting en eventueel benodigde documenten.

Spreekuur

Een eerste afspraak kunt u niet zelf bij ons maken. Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC heeft u altijd een schriftelijke verwijzing nodig. Zonder verwijzing kunt u geen afspraak maken.

Heeft uw kind hier binnenkort een afspraak?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor