Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Spreekuur

Sportspreekuur algemene kindergeneeskunde

Wanneer: 1x per maand. Maandag van 13.30 - 17.00 uur

Op dit spreekuur zien we kinderen met achterblijvende groei- en puberteitsontwikkeling, die bij navraag intensief blijken te sporten. Ook jonge sporters met ouders kunnen bij ons terecht met vragen over de groei en de juiste voeding bij hun sport.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Wanneer u met uw kind bij dit spreekuur komt, wordt uw kind eerst gemeten en gewogen door de polikliniek assistent. Ook meet de assistent de bloeddruk en de hartfrequentie. Na de metingen krijgt u een aantal vragenlijsten om in te vullen. Deze gebruiken we om inzicht te krijgen in het voedingspatroon en de gemoedstoestand van uw kind. 

U en uw kind gaan eerst in gesprek met onze kinderarts, daarna wordt uw kind onderzocht door de kinderarts en de sportarts. De kinderarts luistert naar het hart en de longen, voelt aan de buik en bekijkt de puberteitskenmerken. De sportarts voert een lichamelijk onderzoek uit. Hierbij worden onder andere de motorische vaardigheden, coördinatie en gewrichten in kaart gebracht.

Afhankelijk van de bevindingen uit de vragenlijsten, de gesprekken met de artsen en het lichamelijk onderzoek bepalen we of we aanvullend onderzoek gaan doen. Hierbij is het soms nodig om bloed bij uw kind af te nemen, een plukje haar af te knippen of een röntgenfoto te laten maken van een bepaald lichaamsdeel. Indien een echo of MRI-scan noodzakelijk is, krijgt u hiervoor meestal een aparte afspraak.

Onze begeleiding

Door wie wordt u geholpen?

Ons team bestaat uit een kinderarts (Prof. dr. Moll of dr. N. Seiger), een kindersportarts (dr. L.E.M van den Berg) en een polikliniekassistent.

Omdat we functioneren als een team, ziet u misschien niet bij elk bezoek dezelfde artsen.

Indien nodig verwijzen wij uw kind naar de diëtist, psycholoog, kinderendocrinoloog of orthopeed.

Spreekuur

Een eerste afspraak kunt u niet zelf bij ons maken. Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC heeft u altijd een schriftelijke verwijzing nodig. Zonder verwijzing kunt u geen afspraak maken.

Heeft uw kind hier binnenkort een afspraak?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor