Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Spreekuur

Transferspreekuur Cystic Fibrosis

Wanneer: Iedere jongere die de overstap van de kinder- naar de volwassenzorg gaat maken komt één keer langs op het spreekuur. We organiseren het spreekuur een aantal keer per jaar.
Gebouw: Erasmus MC Sophia, Kinderthoraxcentrum

Met dit spreekuur helpen we jongeren met cystic fibrosis de overstap te maken van de kinderzorg naar de volwassenzorg.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Tot je 18e verjaardag ben je onder behandeling van een kinderarts. Na je 18e verjaardag maak je de overstap naar de volwassenenzorg. Een belangrijk onderdeel daarvan is het overdragen van jouw behandeling aan je nieuwe behandelteam van de volwassenenzorg. Dat doen we tijdens dit eenmalige transferspreekuur. Je maakt samen met je eigen kinderlongarts en Cystic fibrosis-verpleegkundige kennis met jouw nieuwe longarts van het cystic fibrosis team voor volwassenen. Daarna maak je kennis met de consulenten van het volwassenenteam.

Tijdens het spreekuur bespreken we de verschillen tussen de kinder- en de volwassenenzorg en krijg je informatie over de volwassenenzorg en over de nieuwe locatie waar je na de overstap heen zult gaan voor behandeling.

Dit spreekuur is ook het moment om persoonlijk afscheid te nemen van jouw ‘oude’ kinderlongarts en verpleegkundige. Aan het eind van het spreekuur plannen we samen met jou het eerste consult bij de volwassenenzorg in.

Onze begeleiding

Door wie wordt u geholpen?

  • Kinderlongarts.
  • CF-verpleegkundig specialist kinderen.
  • CF-consulent kinderen.
  • Longarts voor volwassenen.
  • CF-consulent voor volwassenen.

Aandoeningen die we behandelen en/of diagnosticeren

Behandelingen

Heeft uw kind hier binnenkort een afspraak?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor