Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Sasja Andeweg
Zorgverlener

S. (Sasja) Andeweg

Verpleegkundig consulent

  • Specialisme
  • Kinderhematologie
  • Aandachtsgebied
  • Kinderen met een stollingsziekte
  • BIG nummer:
  • 69040060030
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Mijn naam is Sasja en sinds augustus 2017 ben ik werkzaam als verpleegkundig consulent in het Hemofiliebehandelcentrum van het Erasmus MC Sophia. Daar diagnosticeren, behandelen en begeleiden wij kinderen van nul tot achttien jaar met een stollingsziekte.

Het regelen van alle zorg rondom kinderen (en het gezin) met een stollingsziekte is een afwisselende, uitdagende, inspirerende, maar vooral superleuke baan. Ik heb als jong meisje altijd al verpleegkundige willen worden en het is een prachtig vak. Ik vind het een eer om iets te kunnen betekenen in het leven van mijn patiëntjes en hun gezin. De grootste uitdaging ligt in het prikken van mijn patiëntjes; om dit zonder angst, stress en pijn voor elkaar te krijgen, van klein tot groot. Daar kom ik met veel plezier mijn bed voor uit!

Werkervaring & opleidingen

Werkervaring

In 1998 ben ik in het Erasmus MC Sophia komen werken. Daar heb ik de opleiding tot kinderverpleegkundige gedaan. Daarna heb ik achttien jaar op Kinderchirurgie Noord gewerkt, waarvan acht jaar als regieverpleegkundige. Hierna heb ik een jaar op de kinderoncologie gewerkt. Sinds augustus 2017 werk ik als verpleegkundig consulent bij de kinderhematologie.

Opleiding

1989 - 1992: MDGO-verzorgende.

1992 - 1996: Verpleegkundige A-in service.

1998 - 2000: Specialistische vervolgopleiding Kinderverpleegkunde.

2006 - 2007: Management in de zorg/NCOI.

2019: Hypnose in de medische setting en focustaal.