Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Christiaan van Bergen
Zorgverlener

Dr. C.J.A. (Christiaan) van Bergen

Orthopedisch chirurg

  • Specialisme
  • Orthopedie & Sportgeneeskunde
  • Aandachtsgebied
  • Bovenste extremiteit
  • BIG nummer:
  • 19066543601
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Sinds 2022 werk ik met veel plezier op woensdag in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Het Sophia heeft een nauwe samenwerking met het Amphia Ziekenhuis, waar ik de overige dagen werk. Dankzij het grote team van kinderorthopeden in het Sophia is verdere differentiatie binnen de kinderorthopedie mogelijk.

Samen met het Bovenste Extremiteitenteam EURECA (Erasmus University Research Education and Care for Children and Adults) zie en behandel ik kinderen met een probleem van de arm (sleutelbeen, schouder, elleboog, onderarm en pols). Dit zijn kinderen die een botbreuk hebben gehad, vergroeiingen, infecties of sportletsel hebben.

Werkervaring & opleidingen

De opleiding tot orthopedisch chirurg en mijn promotie-onderzoek heb ik gedaan in het AMC te Amsterdam. Verdere verdieping d.m.v. fellowships heb ik opgedaan in het Tygerberg ziekenhuis in Kaapstad (botbreuken), Spaarne Gasthuis te Hoofddorp-Haarlem (arm) en Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht (kind). Daarnaast heb ik via “travelling fellowships” diverse andere klinieken bezocht, o.a. in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Oostenrijk, Zuid-Amerika en Canada.

Sinds 2018 werk ik als staflid orthopedie in het Amphia Ziekenhuis met als aandachtsgebied kinderorthopedie.

Publicaties

Raadpleeg voor een volledig publicatieoverzicht: