Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto Gert Bessems
Zorgverlener

Drs. J.H.J.M. (Gert) Bessems

Orthopedisch chirurg

  • Specialisme
  • Kinderorthopedie
  • Aandachtsgebied
  • Ledemaatdeformiteiten, ziekte van Perthes, heupdysplasie
  • BIG nummer:
  • 59037960201
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Na mijn fellowship kinderorthopedie in Southampton Engeland ben ik sinds 2002 kinderorthopedisch chirurg en traumatoloog in het Erasmus MC Sophia. Ik heb een bijzondere belangstelling voor de ziekte van Perthes en voor ledemaatdeformiteiten door een aangeboren afwijking of die ontstaan zijn na een ongeval of infectie.

Werkervaring & opleidingen

Naast mijn werk als specialist ben ik docent aan de faculteit Geneeskunde van de Erasmus Universiteit Rotterdam, de Zorgacademie van het Erasmus MC, de Hogeschool Rotterdam en het Albeda college, alsmede docent voor de vervolgopleidingen kindergeneeskunde, huisartsgeneeskunde en de kaderopleiding huisartsgeneeskunde.

Jaarlijks organiseer ik een kinderorthopedisch congres voor 500 kinderfysiotherapeuten en een tweejaarlijkse cursus kindertraumatologie. Ik ben lid van de examencommissie van de faculteit Geneeskunde Rotterdam, medisch adviseur van de Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling en de werkgroep Arthrogryposis Multiplex Congenita Spierziekten Nederland en bestuurslid van de Werkgroep Kinderorthopedie van de Nederlandse Orthopedische Vereniging.

Publicaties

Een compleet overzicht van publicaties: