Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
arts van beusekom
Zorgverlener

Drs. B.S. (Babette) van Beusekom

Psychiater (kinder- en jeugd-)

  • Specialisme
  • Kinderpsychiatrie
  • Aandachtsgebied
  • Somatisch onvoldoende verklaarde klachten, consultatieve kinder- en jeugdpsychiatrie (bijvoorbeeld delier) en angst- en stemmingsstoornissen
  • BIG nummer:
  • 79054707901
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Als kinder- en jeugdpsychiater vind ik het belangrijk om iemands klachten zo goed mogelijk proberen te begrijpen. Bij bijvoorbeeld somatisch onvoldoende verklaarde klachten zoeken we niet zozeer naar een oorzaak van de klachten. Het belangrijkste is hoe iemand weer beter kan gaan functioneren op school, binnen het gezin, op gebied van hobby's en in emotioneel opzicht. Dit is vaak best een lange weg, waarin ik probeer samen te werken en aansluiting te vinden bij het kind of de jongere en het gezin.

Werkervaring & opleidingen

Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit. Ik ben opgeleid tot psychiater, met de aantekening kinder- en jeugdpsychiatrie in het Erasmus MC te Rotterdam. Vanaf 2008 ben ik kinder- en jeugdpsychiater op de polikliniek Kinderpsychiatrie van het Erasmus MC Sophia en ben ik teamcoördinator van de poli Internaliserende Stoornissen. Ik ben hoofd van de poli Kinderspychiatrie. Ook werk ik bij de deeltijdbehandeling voor adolescenten.

Mijn expertise is consultatieve kinder- en jeugdpsychiatrie, SOLK (somatisch onverklaarde lichamelijke klachten), angst- en stemmingsstoornissen (in combinatie met anorexia nervosa).