Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Gwen Dieleman
Zorgverlener

Dr. G.C. (Gwen) Dieleman

Psychiater (kinder- en jeugd)

  • Specialisme
  • Kinderpsychiatrie
  • Aandachtsgebied
  • Somatische psychiatrie; erfelijke neurocognitieve ontwikkelingsstoornissen, eetstoornissen.
  • BIG nummer:
  • 79060446701
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Niet iedereen wordt geboren met dezelfde kansen en mogelijkheden, niet alles is 'maakbaar'. Zeker niet voor kinderen die een combinatie hebben van psychische en lichamelijke klachten. Als kinder- en jeugdpsychiater probeer ik dagelijks de ontwikkeling van deze kinderen in positieve zin te beïnvloeden. Het is mijn ambitie om de zorg en kennis op het grensvlak van psychische en lichamelijke aandoeningen op de kinderleeftijd te versterken.

Werkervaring & opleidingen

Na mijn studie geneeskunde in 2003, begon ik mijn eerste klinische baan als arts bij Kinderpsychiatrie in het Erasmus MC Sophia. In 2004 verkreeg ik een beurs om twee jaar van mijn promotieonderzoek te financieren en startte ik met werken aan onderzoek op het gebied van stressfysiologie van angststoornissen bij kinderen.

Van 2005 tot 2012 was ik in opleiding tot kinder- en jeugdpsychiater, waarbij ik parallel hieraan verantwoordelijk was voor het vormgeven van het patiëntgebonden onderzoek.
Sinds 2012 werk ik als kinder- en jeugdpsychiater en hoofd van de polikliniek van Kinderpsychiatrie. In deze hoedanigheid ben ik verantwoordelijk voor het management, de strategie en de organisatie van onze polikliniek.

In mijn klinische werk als kinder- en jeugdpsychiater onderzoek en behandel ik kinderen en jongeren die een aandoening hebben op het grensvlak van somatiek en psychiatrie.
Hierbij heb ik een specifieke expertise ontwikkeld op het gebied van eetstoornissen met vermagering. De laatste jaren heb ik de klinische onderzoekslijn Somatische psychiatrie verder vormgegeven. Mijn onderzoeksinteresse liggen op het gebied van de klinische (genetische) epidemiologie, neurobiologie, stressfysiologie en transitiepsychiatrie.