Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto Leontien Duyster-Toussaint
Zorgverlener

Dr. L.C.C. (Leontien) Duyster-Toussaint

Kinderfysiotherapeute

  • Specialisme
  • Kinderfysiotherapie
  • BIG nummer:
  • 59062264304
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Mijn aandachtsgebieden in de klinische setting zijn kinderneurologie en neonatologie. Poliklinisch ben ik werkzaam als kinderfysiotherapeut bij de polikliniek voor kinderen/tieners met multiple sclerose of acute gedissemineerde encefalomyelitis, polikliniek chirurgische lange termijn follow-up en de polikliniek neonatologie.

Werkervaring & opleidingen

Werkervaring

In 2004 studeerde ik af als fysiotherapeut waarna ik enkele jaren in de eerstelijnspraktijk werkte met zowel kinderen als volwassenen. Sinds 2008 werk ik -met veel plezier- als kinderfysiotherapeut in het Erasmus MC Sophia. Daarnaast geef ik sinds 2015 onderwijs aan studenten van de Master kinderfysiotherapie en geneeskunde. 

Opleiding

2000 - 2004: Bachelor Fysiotherapie Hogeschool Rotterdam.

2007 - 2011: Master Kinderfysiotherapie Hogeschool Rotterdam; cum laude afgerond.

2015 - 2019: Doctoraat Erasmus Universiteit Rotterdam.

Wetenschappelijk onderzoek

In november 2019 ben ik gepromoveerd op mijn onderzoek ‘Together in Motion; Long-term morbidity in children with congenital foregut anomalies’. Ik heb onderzoek gedaan naar de fysieke lange termijn problemen bij kinderen met een ernstige aangeboren afwijking en/of behandeld met neonatale ECMO (longmachine). Daarnaast heb ik onderzocht of deze fysieke lange termijn problemen te beïnvloeden zijn.