Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Hankje Escher
Zorgverlener

Prof. dr. J.C. (Hankje) Escher

Kinderarts maag-, darm- en leverziekten (MDL), hoofd subspecialisme Kinder-MDL

  • Specialisme
  • Kindermaag-, darm- en leverziekten
  • Aandachtsgebied
  • Inflammatoire darmziektes (Crohn en colitis ulcerosa) en transitie
  • BIG nummer:
  • 49020896501
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Ik wil graag de beste zorg leveren voor kinderen en jongeren met een aandoening aan maag, darm of lever. Mijn grootste ambitie ligt in de zorg voor kinderen en jongeren met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa (verzamelnaam is IBD). We hebben zeer speciale aandacht voor de hele jonge kinderen met IBD, maar ook de overdracht aan de volwassenenzorg, wanneer onze patiënten 18 jaar zijn of worden, vind ik heel belangrijk.

Door de inspanningen van ons IBD-team hoop ik dat ze klaar zijn voor een volwassen leven met een chronische ziekte. In ons wetenschappelijk onderzoek op het gebied van IBD streven we naar het ontrafelen van de oorzaak van deze ziektes en dus het vinden van de beste behandeling voor elke patiënt met Crohn of colitis ulcerosa.

Werkervaring & opleidingen

Ik ben al meer dan twintig jaar bezig met inflammatoire darmziektes (IBD) bij kinderen. Dat begon met de artsenopleiding in Amsterdam. In Eindhoven en Utrecht heb ik de opleiding tot kinderarts gedaan. Terug in Amsterdam specialiseerde ik mij verder als kinderarts maag-, darm- en leverziekten (MDL).

Ik heb twee jaar onderzoek gedaan op het gebied van inflammatoire darmziekten in Children's Hospital van Harvard Medical School, Boston USA. Daarop ben ik in Amsterdam gepromoveerd. In 2001 begon ik met veel plezier in het Erasmus MC Sophia. Inmiddels ben ik hoogleraar kindergeneeskunde en al tien jaar hoofd van de leukste en beste afdeling Kindermaag-, darm-, en leverziekten van Nederland!