Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
logo voor centrum
Centrum

Inflam­matoire darm-, gewrichts- en huid­ziektes

Dit centrum is een samenwerkingsverband tussen kinderartsen, specialisten voor volwassenen en onderzoekers op het gebied van chronische ontstekingsziektes.

Over dit centrum

Wat we doen

Wat doet dit centrum?

Het centrum brengt kennis en ervaring samen vanuit de verschillende specialismen (maag-, -darm-, en -leverziekten, reumatologie en dermatologie) voor alle leeftijdsgroepen.

Wat willen we bereiken?

Onze missie is 'een chronisch goed leven', met aandacht voor de patiënt als geheel, met goede uitwisseling van kennis tussen de betrokken artsen en met gezamenlijk onderzoek naar de oorzaak van de verschillende ontstekingsziektes. Het uiteindelijk doel is een individuele, doeltreffende behandeling die leidt tot genezing en een goede kwaliteit van leven.

Wat maakt dit centrum bijzonder?

Dit centrum is uniek door de samenwerking die de grenzen van het eigen vakgebied overstijgt. Kinderartsen werken met specialisten voor volwassen patiënten, maar ook maag-darm-leverartsen werken samen met reumatologen en dermatologen. Omdat de aandoeningen IBD, reuma en psoriasis wat betreft oorzaak en behandeling veel gemeenschappelijk hebben, kunnen wij de kennis hierover vergroten door samen op te trekken. De onderzoekslaboratoria spelen hierbij een belangrijke rol.

Aandoeningen en ziektebeelden

Wij behandelen onder andere:

  • Ziekte van Crohn.
  • Colitis ulcerosa.
  • Juveniele idiopathische arthritis (jeugdreuma).
  • Reumatoïde arthritis.
  • Arthritis psoriatica.
  • Psoriasis.

Samenwerking

Wij werken samen met de specialismen: (kinder)maag-, -darm-, en -leverziekten, lab kindergeneeskunde, (kinder)reumatologie en dermatologie.

Wetenschappelijk onderzoek

  • Gemeenschappelijk Register voor patiënten die met een biological worden behandeld.
  • Project 'Veiligheid van behandeling met een biological tijdens de zwangerschap', gefinancierd door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).

Heeft u vragen?

Gebruik ons contactformulier.

Contactformulier
wizard_link

Komt u hier voor een eerste bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor