Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
ManuellaFlos
Zorgverlener

Dr. M.S.J. (Manuelle) Flos

Integraal medisch unithoofd adolescentenkliniek

  • Specialisme
  • Kinder- en jeugdpsychiater
  • Aandachtsgebied
  • Klinische behandeling voor ernstige en complexe psychiatrische problematiek met eventuele somatische comorbiditeit voor jongeren in de leeftijd van 6 tot 18 jaar.
  • BIG nummer:
  • 59045250701
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Ik zie een klinische opname als een klein deel van een veel langer ambulant (poliklinisch) behandeltraject. Wat mij het meest fascineert in mijn werk, is het samen met mijn behandelteam snappen van de psychiatrische problematiek van de jongere en zijn gezin. Om vervolgens de jongere weer in ontwikkeling te krijgen en gezinspatronen inzichtelijk te maken.

Werkervaring & opleidingen

Werkervaring

Ik ben opgegroeid in Limburg en heb in Nijmegen geneeskunde gestudeerd. Ik ben opgeleid tot psychiater in het toenmalige Brinkgeven (nu Dimence) in Deventer en Almelo. Mijn laatste jaar van de opleiding heb ik in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis gevolgd, op de afdeling Kinder- en jeugdpsychiatrie/psychologie. Nadat ik mijn opleiding tot psychiater had afgerond, wilde ik graag kinder- en jeugdpsychiater worden en ben toen in Rotterdam gebleven voor nog één jaar opleiding. Sinds 2002 ben ik als kinder- en jeugdpsychiater verbonden aan de afdeling Kinder- en jeugdpsychiatrie/psychologie in het Erasmus MC Sophia. Tot 2015 heb ik gewerkt in de kinder- en jeugdkliniek voor een klinische- en een dagklinische kindgroep voor kinderen tot 12 jaar en daarna in de adolescentenkliniek als eindverantwoordelijke voor twee klinische behandelgroepen voor jongeren van 12 tot 18 jaar.

Opleiding

Psychiater, kinder- en jeugdpsychiater.