Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Sander Galjaard
Zorgverlener

Dr. S. (Sander) Galjaard

Gynaecoloog

  • Specialisme
  • Verloskunde en Gynaecologie
  • Aandachtsgebied
  • Perinatologie, prenatale diagnostiek, foetale therapie, (monochoriale) tweelingen, (zwangerschaps)diabetes en bariatrie/obesitas
  • BIG nummer:
  • 29059233001
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Als gynaecoloog-perinatoloog heb ik de prachtige eer begeleider te mogen zijn in een belangrijk deel van het gezinsleven. Binnen het Erasmus MC Sophia is het mijn streven om vanuit de expertise, wetenschap en onderwijs de transitie van het intra-uteriene leven naar het 'op de wereld' komen zo 'gezond' mogelijk te laten verlopen, met een gezonde moeder op de horizon.

Werkervaring & opleidingen

Ik heb mijn basisartsexamen gedaan in Leiden. In het Misikhu Mission Hospital te Webuye in Kenia heb ik als 'Daktari' ervaren wat de impact is van omstandigheden die noodzakelijk zijn voor een gezonde geboortezorg, in een samenleving waarin de moeder de hoeksteen en drijvende kracht is. Na een half jaar ben ik teruggekomen en heb mijn loopbaan voortgezet als arts prenatale diagnostiek in het LUMC en MUMC.

Vervolgens werd ik gynaecoloog in opleiding, PhD student én fellow - foetale therapie in het Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg te Leuven. Daar heb ik ruime ervaring opgedaan met verschillende systemen die aan een gezonde start ten grondslag kunnen liggen. In 2015 ben ik gepromoveerd op 'The Cradle of Metabolic Disease, vascular development and fetal body composition during pregnancy'. Sinds 2015 volg ik de opleiding perinatologie en ben ik staflid bij verloskunde en prenatale geneeskunde in het Erasmus MC Sophia.