Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto Annette van der Kaa
Zorgverlener

A. P. (Annette) van der Kaa

Kinderfysiotherapeute

  • Specialisme
  • Kinderfysiotherapie
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Ik heb als aandachtsgebied neonatologie, orthopedie, heelkunde en chronische pijn. Ik onderzoek en behandel prematuur geboren zuigelingen en 0-2 jarigen met een ziekte of aandoening waardoor er sprake is van een motorische ontwikkelingsachterstand. Bij het aandachtsgebied orthopedie en heelkunde behandel ik voornamelijk kinderen en jongeren die opgenomen zijn in verband met een operatie. Hiernaast ben ik betrokken bij de chronische pijnpoli. Dit is een multidisciplinaire poli voor kinderen en jongeren met chronische pijn, zoals bijvoorbeeld CRPS. Hierbij maak ik, gezamenlijk met collega’s, na een anamnese en onderzoek een behandelplan en heb ik veel contact met collega kinderfysiotherapeuten in de eerste lijn.
 

Werkervaring & opleidingen

Werkervaring

In 2008 ben ik gestart in het Erasmus MC Sophia Kinderzoekenhuis, met een parttime functie als waarnemend kinderfysiotherapeut. Dit heb ik enkele jaren gecombineerd met mijn werk in de eerste lijn. Na een onderbreking van ruim 2 jaar waarin ik alleen in de eerste lijn werkzaam was, werk ik vanaf 2015 alleen nog in het Erasmus MC Sophia als kinderfysiotherapeut. Daarnaast verzorg ik enkele lessen voor de geneeskunde opleiding.

Opleiding

Ik studeerde in 2004 af als fysiotherapeut, waarna ik enkele jaren in een eerstelijnspraktijk heb gewerkt met zowel volwassenen en kinderen. In 2006 begon ik met de opleiding kinderfysiotherapie, welke ik in 2009 afgerond heb. In de loop der jaren heb ik diverse cursussen en nascholingen gedaan, onder andere gericht op het onderzoeken en behandelen van zuigelingen, inspanningsfysiologie, behandelen van kinderen met incontinentieklachten en kinderen met sportletsels. Naast de opleiding fysiotherapie heb ik ook de sportacademie HALO succesvol doorlopen.

Werkgroep

Ik neem deel aan het Landelijke Neonatologie Follow-up team en de Pijnwerkgroep Erasmus MC Sophia.