Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Maarten Knapen
Zorgverlener

Dr. M.F.C.M. (Maarten) Knapen

Gynaecoloog-perinatoloog

  • Specialisme
  • Verloskunde en gynaecologie
  • Aandachtsgebied
  • Invasieve prenatale diagnostiek, intra-uteriene ingrepen, geavanceerd foetaal ultrageluidsonderzoek, gynaecologische beeldvorming, high-risk verloskunde, kwaliteitsaudits en onderwijs.
  • BIG nummer:
  • 79046819401
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Ik ben sinds 2004 gynaecoloog en sinds maart 2006 werkzaam als staflid perinatologie in het Erasmus MC. Ik heb mij gespecialiseerd in alle facetten van de derdelijns verloskunde en de gynaecologische beeldvorming. Daarnaast loop ik warm voor kwaliteitszorg en ben ik auditor voor de kwaliteitsaudits van mijn beroepsvereniging, de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG). Tot slot ben ik onderwijs-coördinator van het blok ‘De levenscyclus’ voor bachelor studenten geneeskunde en steek ik veel tijd en passie in het ontwikkelen en geven van innovatief onderwijs.

Mijn ambities voor de komende jaren zijn om een betrokken en professionele dokter te blijven voor mijn patiënten en om mijn schouders te zetten onder de ontwikkeling van ErasmusArts 2030. ErasmusArts 2030 is een totaal vernieuwd onderwijsprogramma van de studie Geneeskunde, dat in 2024 van start gaat.

Werkervaring & opleidingen

Ik heb mijn studie Geneeskunde gevolgd aan de Radboud Universiteit. Daar ben ik ook gepromoveerd. De opleiding tot algemeen gynaecoloog heb ik gevolgd in het Jeroen Bosch Ziekenhuis en het Radboudumc. Mijn aandachtsgebieden waren urogynaecologie en Minimaal Invasieve Chirurgie. Daarna heb ik een fellowship Perinatologie gedaan in het UMCU-WKZ en het Erasmus MC. Aansluitend hieraan ben ik met veel plezier werkzaam gebleven in het Erasmus MC.

Van 2010 tot en met 2019 ben ik daarnaast werkzaam geweest als directeur-bestuurder van de Stichting Prenatale Screening Zuidwest Nederland (SPSZN). In deze functie heb ik de regionale en landelijke prenatale screening op de kaart gezet en veel wetenschappelijk onderzoek kunnen doen. 

Sinds september 2019 ben ik mijn passie voor het medisch onderwijs gaan volgen en ben ik onderwijscoördinator geworden. Ten behoeve van deze functie heb ik de mogelijkheid gekregen mij verder te professionaliseren. Inmiddels heb ik de trajecten Basiskwalificatie Onderwijs (BKO), Basiskwalificatie Examinering (BKE) en Senior Kwalificatie Onderwijs (SKO) afgerond. Ik ben inmiddels gestart met het Senior Kwalificatie Examineren (SKE) traject. Leren houdt je jong en onderwijs is echt een vak!