Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Maarten Knapen
Zorgverlener

Dr. M.F.C.M. (Maarten) Knapen

Gynaecoloog-perinatoloog

  • Specialisme
  • Verloskunde en gynaecologie
  • Aandachtsgebied
  • Invasieve prenatale diagnostiek, intra-uteriene ingrepen, geavanceerd foetaal ultrageluidsonderzoek, gynaecologische beeldvorming, highrisk-verloskunde, preconceptionele advisering, prenatale screening, auditing en richtlijnontwikkeling.
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Mijn ambities zijn het bevorderen van gelijke toegang van alle zwangere vrouwen in onze regio tot optimale prenatale screening. Daarnaast loop ik warm voor het verder ontwikkelen van onze kwalitatief hoogwaardige zorg binnen de derdelijns-perinatologie. Ik ga tevreden naar huis als ik het gevoel heb dat ik positief heb kunnen bijdragen aan een van de belangrijkste levensfasen van zwangere vrouwen en hun partners.

Werkervaring & opleidingen

Ik heb mijn studie geneeskunde gedaan aan de Radboud Universiteit. Daar ben ik ook gepromoveerd. De opleiding tot algemeen gynaecoloog heb ik gedaan in het Jeroen Bosch ziekenhuis en het Radboudumc. Mijn aandachtgebieden daar waren urogynaecologie en minimaal invasieve chirurgie. Daarna heb ik een fellowship perinatologie gedaan in het UMCU-Wilhelmina Kinderziekenhuis en het Erasmus MC Sophia. Op dit moment ben ik gynaecoloog-perinatoloog in het Erasmus MC. Daarnaast ben ik ook lid van de Raad van Bestuur van de Stichting Prenatale Screening Zuidwest-Nederland.