Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Elles van der Louw
Zorgverlener

E.J.T.M (Elles) van der Louw

Diëtist

  • Specialisme
  • Diëtetiek
  • Aandachtsgebied
  • Kinderen, Metabole ziekten, Ketogeen dieet behandeling, Neuromusculaire ziekten
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Het ketoteam van Erasmus MC Sophia wil samen met ouders streven naar waarde gedreven zorg. Wij willen er alles aan doen om deze ingewikkelde dieetbehandeling voor zoveel mogelijk kinderen beschikbaar te krijgen. De feedback en suggesties van ouders zijn hier voor ons richting gevend. Mijn wens en hoop is dat mijn promotie onderzoek hieraan een bijdrage zal leveren.

Werkervaring & opleidingen

Na het behalen van mijn HAVO diploma ben ik Voeding en Diëtetiek gaan studeren aan de Haagse Hogeschool. Na diverse omzwervingen en 2 kinderen rijker ben ik bij toeval in het Sophia kinderziekenhuis terecht gekomen en werd enorm geraakt en gefascineerd door metabole ziekten. Door dit specialisme jarenlang uit te oefenen heb ik heel veel geleerd, met name dat er voor elk probleem in de (dieet)behandeling en ziekteproces een oplossing dient te komen.

Hierdoor ben ik heel erg oplossingsgericht geworden en analystisch gaan denken. De behandeling met ketogeen dieet lag in het verlengde van metabole ziekten en is het vakgebied waarin ik mij verder heb gespecialiseerd.