Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
specialism
Specialisme

Diëtetiek

Onze diëtisten adviseren u over uw dieet tijdens ziekte en gezondheid. Een goed dieet is niet alleen nuttig voor uw gewicht, maar helpt u vooral om na behandeling gezond te blijven of beter te herstellen.

Instructievideo voor ex-covid-patiënten

Twee longartsen, een fysiotherapeut en een diëtist van het Erasmus MC hebben een video gemaakt met informatie over het herstel, lichamelijke oefeningen en voedingsadviezen.

Lees meer

Over dit specialisme

Wat we doen

Wat is dit specialisme?

Onze diëtisten in het Erasmus MC zijn gespecialiseerd in voeding voor mensen die te maken hebben met een aandoening of ziekte.

Wanneer worden wij betrokken?

Een aandoening of ziekte kan ervoor zorgen dat u anders moet gaan eten en drinken, of bijvoorbeeld sondevoeding nodig heeft. Tijdens of na uw behandeling. In dat geval zal uw arts in het Erasmus MC contact opnemen met de diëtetiek. In overleg met u en uw arts zorgen wij voor een voedingsadvies op maat.

Welke voeding?

Om te bepalen welk dieet u nodig heeft, kunnen we een aantal onderzoeken doen. Natuurlijk zal onze diëtist vragen wat u eet en drinkt en wat uw klachten zijn. Als we meer informatie nodig hebben dan over uw lengte en gewicht, kunnen we ook onderzoeken hoe goed uw spieren werken, hoeveel spieren u heeft en hoeveel energie u verbruikt.

Aandoeningen die we behandelen en/of diagnosticeren

Onze polikliniek(en)

In de media

Heeft u vragen?

Met vragen of opmerkingen kunt u terecht bij ons secretariaat:

Contactformulier
Checklist

Komt u binnenkort bij ons op bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.

Bereid u voor