Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Conny van der Meer
Zorgverlener

C.A. (Conny) van der Meer

Verpleegkundig specialist

  • Specialisme
  • Klinische genetica
  • Aandachtsgebied
  • Erfelijke kanker (oncogenetica), erfelijke neurologische aandoening (neurogenetica)
  • BIG nummer:
  • 49012987630
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Als verpleegkundig specialist verricht ik erfelijkheidsonderzoek en geef erfelijkheidsvoorlichting en –advies aan patiënten en (gezonde) familieleden. Mijn aandachtsgebied betreft erfelijkheidsonderzoek naar een (mogelijk) erfelijke aanleg voor kanker en een aantal neurologische aandoeningen.

Ik vind het belangrijk dat ingewikkelde informatie zoals DNA, overerving, kansen, risico’s, gevolgen voor de patiënt zelf en familieleden op een begrijpelijke manier wordt uitgelegd. Bij erfelijkheidsonderzoek komen mensen soms voor moeilijke keuzes te staan zoals het wel of niet laten verrichten van DNA-onderzoek, het wel of niet willen weten drager te zijn van een erfelijke aanleg of keuzes bij kinderwens. Hierbij wil ik iedereen zo goed mogelijk begeleiden zodat zij de bij hem of haar best passende keuzes kunnen maken.

Door een nauwe samenwerking met klinisch genetici, psychologen en andere specialisten, zowel in het Erasmus MC als in ziekenhuizen binnen onze regio, probeer ik optimale kwaliteit van zorg te leveren.

Werkervaring & opleidingen

Na acht jaar gewerkt te hebben als oncologieverpleegkundige in het LUMC te Leiden maakte ik de overstap naar het Nederlands Kanker Instituut/AvL te Amsterdam. Daar heb ik mij een aantal jaar ingezet als groepsdocent voor de vervolgopleiding van oncologieverpleegkundige. In 1996 ben ik als genetisch consulent gaan werken op de afdeling Klinische Genetica in het Erasmus MC. Na het volgen van de opleiding Master Advanced Nursing Practice (2014-2016) werd ik op dezelfde afdeling aangesteld als verpleegkundig specialist.