Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielpagina van Esther Mesman
Zorgverlener

Drs. E. (Esther) Mesman

GZ-psycholoog, onderzoeker

  • Specialisme
  • Kinder- en Jeugd Psychiatrie/Psychologie
  • Aandachtsgebied
  • Kinderen van ouders met psychiatrische problemen, Bipolaire stoornis, Psychose, Transitiepsychiatrie.
  • BIG nummer:
  • 99920664725
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Als GZ-psycholoog en onderzoeker werk ik bij het specialisme Kinder- en Jeugdpsychiatrie/psychologie van het Erasmus MC Sophia. Vanuit de gedachte ‘eerder is beter’ richt ik mij op vroegdiagnostiek en behandeling van ernstige psychiatrische problemen, zoals de bipolaire stoornis en psychose bij adolescenten.

Een ander belangrijk thema is het opgroeien in een gezin met een ouder/ouders met ernstige psychische problemen. Ik ben betrokken bij verschillende familiestudies naar kinderen van ouders met ernstige psychiatrische stoornissen, zoals de Nederlandse studie naar Kinderen van ouders met een bipolaire stoornis (KBO) en de MARIO studie. Ik zet me binnen en buiten het Erasmus MC in om meer aandacht te genereren voor dit belangrijke thema. Daarnaast ben ik betrokken bij het Landelijk Platform KOPP-KOV van het Trimbos Instituut.

Werkervaring & opleidingen

Werkervaring

Ik werk sinds 2018 bij het specialisme Kinder- en jeugdpsychiatrie/psychologie in het Erasmus MC Sophia. Eerder werkte ik bij het UMC Utrecht en AMC Amsterdam binnen de afdeling psychiatrie, op (poli)klinieken gericht op psychose en ernstige stemmingsstoornissen bij (jong)volwassenen. Van 2009 tot 2015 promoveerde ik op de Nederlandse studie naar kinderen van ouders met een bipolaire stoornis. Dit is een langlopende studie waarin kinderen gevolgd zijn van de adolescentie tot aan 28 jaar.

In december 2018 ontving ik een persoonlijke subsidie van de overheid voor de 20-jaarsmeting van de Nederlandse studie naar kinderen van ouders met een bipolaire stoornis. Kernwoorden in mijn onderzoek zijn: vroegdiagnostiek en behandeling, veerkracht en dagelijks functioneren.

Opleiding

  • 2014 - 2015: Opleiding tot GZ-psycholoog, AMC, Amsterdam.
  • 2009 - 2015: Promotieonderzoek 'Kinderen van ouders met een bipolaire stoornis' Rijksuniversiteit Groningen.