Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Jaap Mulder
Zorgverlener

Dr. J. (Jaap) Mulder

Kinderarts-nefroloog

  • Specialisme
  • Kindernefrologie
  • Aandachtsgebied
  • Aangeboren afwijkingen van nieren en urinewegen, genetische nierziekten
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Het is mijn ambitie om de best mogelijke zorg voor alle kinderen met nierziekten te leveren, ongeacht hun leeftijd of type ziekte. Ik ben ervan overtuigd dat dit alleen in teamverband kan. Hierbij denk ik in eerste instantie natuurlijk aan ons eigen multidisciplinaire Kindernefrologie team, maar ook zeker aan de vele andere zorgverleners binnen het Erasmus MC Sophia en daarbuiten. Met gezamenlijke inspanning kunnen we onze patiënten en hun families helpen om een zo gewoon mogelijk leven te leiden.

Naast de zorg voor de patiënten op onze polikliniek en kinderafdeling gaat mijn interesse ook uit naar translationeel onderzoek. Hierbij proberen we in het laboratorium antwoorden te geven op belangrijke vragen waar we bij de patiëntenzorg tegenaan lopen, bijvoorbeeld “Waarom hebben sommige kinderen (te) kleine nieren? En hoe zouden we dat kunnen voorkomen?”. De nieuwe kennis, die bij dit type onderzoek wordt verkregen, zal uiteindelijk weer kunnen leiden tot nieuwe behandelingsmethoden voor patiënten.

Werkervaring & opleidingen

Na mijn studie Geneeskunde ben ik van 2003 tot 2012 opgeleid tot kinderarts in het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMC Groningen, waarbij ik in 2009 ben gepromoveerd. Daarna heb ik als kinderarts gewerkt op de Intensive Care Kinderen van het UMC Groningen en vervolgens in het Martini Ziekenhuis in Groningen. Tussen 2015 en 2019 ben ik opgeleid tot kinderarts-nefroloog in The Hospital for Sick Children in Toronto (Canada) en heb ik daarbij ook onderzoek gedaan naar nierontwikkeling. Vanaf september 2019 ben ik werkzaam in het Erasmus MC Sophia.