Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Zorgverlener

Drs. H.G. (Henriette) Poldermans

Logopedist-pedagoog

  • Specialisme
  • Gehoor en spraakcentrum
  • Aandachtsgebied
  • Spraak- en taalproblemen bij kinderen met een medische achtergrond, zoals kno-problematiek, schisis en/of craniofaciale problemen
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Het is voor mij een uitdaging om kinderen met een probleem in de communicatie te onderzoeken en het kind en de ouder(s) te adviseren over de behandeling. Het liefst doe ik dat in een setting waarbij meerdere specialisten betrokken zijn, zoals in het schisisteam, het molenspreekuurteam en het craniofaciaalteam.

Werkervaring & opleidingen

Werkervaring

Ik heb een aantal jaar als logopedist gewerkt in het speciaal onderwijs. Daarna ben ik gestart met een eigen praktijk voor kinderen met spraak-, taal en leesproblemen, gecombineerd met het werken in het Gehoor- en spraakcentrum van het Erasmus MC Sophia. Ik ben gestopt met mijn eigen praktijk en ben nu werkzaam als logopedist in het Gehoor- en spraakcentrum en betrokken bij o.a. het molenspreekuur, het schisisteam en het craniofaciaalteam.

Opleiding

Ik heb mijn opleiding tot logopedist gevolgd aan de Hogeschool Rotterdam en mijn studie pedagogiek aan de Universiteit van Leiden. Daarna heb ik diverse na- en bijscholing gevolgd, waaronder Methaphon, diverse schisiscursussen, een Dyspraxiecursus, een introductiecursus Prompt, de spraakcursus van Emmy Konst en een eet- en drinkcursus in Nijmegen.