Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Rob Rieken
Zorgverlener

Dr. R. (Rob) Rieken

Kinder- en jeugdpsychiater

  • Specialisme
  • Kinder- en jeugdpsychiatrie/psychologie
  • Aandachtsgebied
  • Mentale zorg van het jonge kind (Infant Mental Health)
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Ik ben kinder- en jeugdpsychiater, gespecialiseerd in de zorg voor het jonge kind. Kinderen maken soms een vertraagde of andere ontwikkeling door. Door maximaal in te zetten op alle aspecten van de ontwikkeling, krijgen kinderen ruimte om zich te ontplooien en hun eigenheid te laten zien. Ouders zijn hierbij expert van hun eigen kind en onmisbaar in alle aspecten van diagnostiek en behandeling. Ik streef ernaar om de mentale zorg en onderzoek bij jonge kinderen naar een hoger niveau te brengen en daarnaast jonge collega's op te leiden, die dit werk voortzetten.

Werkervaring & opleidingen

Werkervaring

Ik ben vanaf 2015 tot 2019 werkzaam geweest voor de afdeling jeugd van GGZ Delfland, waar ik me al heb ingezet voor de zorg van het jonge kind. Sinds februari 2019 ben ik werkzaam voor het Erasmus MC, net als tijdens mijn opleidings- en promotietraject.

Opleiding

Ik heb de opleiding tot kinder- en jeugdpsychiater in het Erasmus MC Sophia in 2015 voltooid. Ik promoveerde op onderzoek naar de voedingstoestand bij kinderen met een ernstige meervoudige beperking. Daarna heb ik de opleiding tot Infant Mental Health specialist afgerond, die gericht is op het nog beter inspelen op de ontwikkeling van zeer jonge kinderen.