Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Theo Sas
Zorgverlener

Dr. T.C.J. (Theo) Sas

Kinderarts-endocrinoloog

  • Specialisme
  • Kindergeneeskunde
  • Aandachtsgebied
  • Kinderendocrinologie

Over

Even voorstellen

Ik ben kinderarts-endocrinoloog en behandel kinderen met hormoonproblemen. Een tekort of teveel aan bepaalde hormonen kan soms klachten geven.
Daarnaast zorgen hormoonproblemen soms voor een te vroege of te late puberteit, of een te kleine lengte of juist een te grote lengte. Mijn collega’s en ik zien kinderen die door een kinderarts of andere medisch specialist naar ons doorverwezen zijn.

Werkervaring & opleidingen

Ik studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en promoveerde in 1999 op het proefschrift: ‘Long-term growth hormone treatment in two growth disorders: Girls with Turner syndrome and children with short stature born small for gestational age (SGA)’. Na mijn opleiding Kindergeneeskunde en kinderendocrinologie in Rotterdam, Den Haag, Leiden en Parijs ben ik in 2009 tot 2017 werkzaam geweest in het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht als kinderarts-endocrinoloog en opleider Kindergeneeskunde.

Ik werk nu als kinderarts-endocrinoloog in het Erasmus MC Sophia en bij het Diabetes Centrum DIABETER in Rotterdam. In het Erasmus MC draag ik samen met andere zorgverleners in mijn team zorg voor kinderen voor het syndroom van Turner en het syndroom van Klinefelter binnen de Nederlandse federatie van universitair medische centra (NFU) erkende expertisecentra. Daarnaast ben ik als kinderarts-endocrinoloog het aanspreekpunt voor kinderartsen in het Erasmus MC Sophia die kinderen die suikerziekte hebben, of die dat tijdens hun opname ontwikkelen, behandelen voor andere aandoeningen.