Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Marco Schnater
Zorgverlener

Dr. J.M. (Marco) Schnater

Kinder- en Longchirurg

  • Specialisme
  • Kinderchirurgie, Kinderthoraxcentrum
  • Aandachtsgebied
  • Kinderthorax afwijkingen (bijvoorbeeld aangeboren longafwijkingen, luchtwegafwijkingen, borstkasafwijkingen, hernia diafragmatica, slokdarmatresie en hyperhidrosis), ECMO, Niertransplantatie, Hoofd-hals chirurgie
  • BIG nummer:
  • 09051360701
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Na een aantal jaren vrijgevestigd specialist te zijn geweest, ben ik in 2015 in het Sophia kinderziekenhuis gaan werken. De oprichting van het Kinderthoraxcentrum, waar ik sinds 2019 kartrekker van ben, was voor mij de belangrijkste reden om deze overstap te maken. Kunnen werken in- en onderdeel te mogen zijn van een super gespecialiseerd team van mensen die ieder voor zich, op zijn of haar beurt, expert zijn in welke kinderthoraxaandoening dan ook, is het mooiste dat er is.

De multidisciplinaire aanpak van de aandoeningen, het overleg en de zorg voor ieder individu op maat gekoppeld aan de samenzorggedachte (‘Patient Family Centered Care’), is bijzonder inspirerend en uitdagend. Kortom, de mooiste werkplek die je kunt bedenken. Daarnaast biedt het tevens de mogelijkheid om je als persoon te blijven ontwikkelen en ben ik in de gelukkige positie dat ik soms ook in Londen of Antwerpen mag werken.

Kinderthoraxcentrum

In het multidisciplinaire Kinderthoraxcentrum bieden we de beste zorg aan kinderen met aandoeningen van het hart, de longen, de luchtwegen en de slokdarm. De samenwerking en aanwezigheid van alle beschikbare specialismen in dit centrum is uniek in Nederland. We zijn ook het enige Kinderthoraxcentrum van Nederland. Lees meer over het Kinderthoraxcentrum

Werkervaring & opleidingen

Na afronding van mijn opleiding geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam in 1999 werkte ik als onderzoeker in Bonn (Rheinische Friedrich Wilhelms Universität) en Basel (Universitäts Kinder Spital beider Basel (UKBB). Ik werd opgeleid tot specialist in het Albert Schweitzer ziekenhuis te Dordrecht en het AMC Amsterdam en rondde aldaar in 2009 mijn opleiding tot vaatchirurg af.

In 2010 trad ik toe tot de maatschap chirurgie in het Albert Schweitzer ziekenhuis met als aandachtsgebieden de long-, borstkas-, schildklier- en algemene kinderchirurgie. Daar behaalde ik ook mijn certificering tot longchirurg. In 2015 maakte ik de overstap naar de kinderchirurgische groep van het Sophia Kinderziekenhuis waar ik in 2019 tot kartrekker van het Kinderthoraxcentrum werd benoemd. Daarnaast werk ik op honorary basis in het luchtweg- en thoraxteam van het Great Ormond Street Hospital for Children in Londen en het Paola Kinderziekenhuis in Antwerpen.

Specialisatie & Promotie

Ik ben gecertificeerd kinder- en longchirurg en heb ‘a licence to practice’ in het Verenigd Koninkrijk. Ik ben gespecialiseerd in de kinderthoraxpathologie en ben in 2006 gepromoveerd met het proefschrift "The way forward in hepatoblastoma".