Sophia Kinderziekenhuis

logo voor centrum
Erkend expertisecentrum

Kinder­thorax­centrum

In het Kinderthoraxcentrum werken alle specialismen samen op het gebied van hart, longen, luchtwegen en andere organen in de borstkas.

Over dit centrum

Wat we doen

Wat doet dit centrum?

Het Kinderthoraxcentrum behandelt kinderen met aandoeningen van het hart, de longen, luchtwegen en andere organen in de borstkas. Deze ziekten kunnen aangeboren zijn, maar soms ook op latere leeftijd voorkomen.

Wat maakt dit centrum bijzonder?

Het Erasmus MC-Sophia heeft het eerste Kinderthoraxcentrum van Nederland. Het is het enige harttransplantatiecentrum voor kinderen. We doen ook onderzoek naar de oorzaken van aandoeningen en de beste behandelmethoden. 

In de spreekkamer bij Kindercardiologie

 

Aandoeningen die we behandelen en/of diagnosticeren

Onze polikliniek(en)

Samenwerking

In het Kinderthoraxcentrum werken we nauw met elkaar samen om uw kind de beste zorg te geven. Om dit te kunnen bieden, werken wij samen in multidisciplinaire teams. Dit betekent dat u met uw kind bij verschillende specialismen en artsen komt. Doordat artsen en andere zorgverleners van de verschillende specialismen goed met elkaar samenwerken, kunnen zij de zorg en behandeling voor uw kind beter op elkaar afstemmen.

Wetenschappelijk onderzoek

In het Kinderthoraxcentrum doen we wetenschappelijk onderzoek. We hopen hiermee meer inzicht te krijgen in ernstige aandoeningen en de behandeling te verbeteren.

Als u bij ons in de kliniek of op de polikliniek komt, kunnen we u vragen of uw kind mee mag doen aan wetenschappelijk onderzoek.

In de media

Klinieken

Heeft u vragen?

Met vragen of opmerkingen kunt u terecht bij ons secretariaat:

Contactformulier
wizard_link

Komt u hier voor een eerste bezoek?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? En wat vertelt u uw kind? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.

Bereid u voor