Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Clementien Vermont
Zorgverlener

Dr. C.L. (Clementien) Vermont

Kinderarts-infectioloog/immunoloog

  • Specialisme
  • Kinderimmunologie - infectieziekten
  • Aandachtsgebied
  • Complexe infectieziekten en afweerstoornissen
  • BIG nummer:
  • 69052500101
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Als kinderarts-infectioloog/immunoloog ben ik betrokken bij de zorg voor kinderen met bijzondere infectieziekten en aangeboren of verworven afweerstoornissen. Bij de behandeling van onze patiënten vind ik het belangrijk om samen te werken met vele collega’s van andere (sub)specialismen zowel binnen als buiten ons eigen centrum.

Met hulp van onze verpleegkundig-specialisten zorgen we voor een goede bereikbaarheid voor ouders met vragen omtrent diagnostiek en behandeling van hun kind, zodat we samen de beste zorg kunnen bieden. Verder ben ik betrokken bij wetenschappelijk onderzoek binnen het vakgebied en geef ik samen met mijn collega’s onderwijs aan medisch studenten en arts-assistenten.

Werkervaring & opleidingen

Na mijn studie geneeskunde ben ik in 2004 gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit op het onderwerp meningokokkenziekte en -vaccinatie. Aansluitend heb ik mijn opleiding tot kinderarts en mijn subspecialisatie tot infectioloog/immunoloog voltooid in het Leids Universitair Medisch Centrum. Vervolgens heb ik 2 jaar gewerkt als kinderarts in het dr. Horacio Oduber Hospitaal op Aruba en daarna 2 jaar in het Universitair Medisch Centrum Groningen als kinderarts-infectioloog/immunoloog. Sinds 1 mei 2017 werk ik in deze functie in het Erasmus MC Sophia.