Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van John Vlot
Zorgverlener

Dr. J. (John) Vlot

Kinderchirurg

  • Specialisme
  • Kinderchirurgie
  • Aandachtsgebied
  • Aangeboren en verworven afwijkingen van slokdarm, long en middenrif, Pectus Excavatum en carinatum, Minimal Access Surgery (kijkoperatie), experimenteel translationeel onderzoek, chirurgische innovatie, convergence
  • BIG nummer:
  • 09049062801
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Ik ben sinds 2006 werkzaam als kinderchirug in het Erasmus MC Sophia. Mijn aandachtsgebied is hier "upper-GI" (complexe maagdarmkanaalresecties). Daarnaast heb ik veel ervaring in de behandeling van borstkas-afwijkingen (pectus excavatum en carinatum). Ik ben bijzonder geïnteresseerd in het innoveren van chirurgische behandelingen en leid een team van dokters en ingenieurs die met steun van de overheid en industrie proberen behandelingen te verbeteren. Ik ben leider van het onderzoeksteam Erasmus Surgical Innovation.

Werkervaring & opleidingen

Voordat ik aan mijn studie Geneeskunde begon, heb ik twee jaar op de TU Delft bij de faculteit Lucht- en Ruimtevaarttechniek gestudeerd (cum laude). Sinds de overstap naar de Geneeskunde ben ik bezig op het raakvlak van techniek en zorg.

Ik heb mijn opleiding tot chirurg gedaan in Den Haag (Westeinde) en Leiden (LUMC). Ik ben kinderarts geworden in het Erasmus MC Sophia, waar ik sindsdien werkzaam ben. In 2014 gepromoveerd op het onderwerp "het optimaliseren van laparoscopische werkruimte: studies in een varkensmodel".