Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van René Wijnen
Zorgverlener

Prof. dr. R.M.H. (Rene) Wijnen

Kinderchirurg, afdelingshoofd Kinderchirurgie

  • Specialisme
  • kinderchirurgie
  • Aandachtsgebied
  • Neonatale chirurgie, kinder thorax chirurgie, aangeboren anatomische aandoeningen, buikwandchirurgie bij kinderen, kindertraumatologie, ECMO
  • BIG nummer:
  • 59025051801
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Sinds 2010 ben ik afdelingshoofd en hoogleraar kinderchirurgie in het Erasmus MC Sophia. De patiëntenzorg doe ik met veel plezier, waarbij mijn aandacht ligt bij aandoeningen in de borstholte en de buik(wand). Naast de klinische werkzaamheden doe ik veel aan onderzoek. Daarnaast werk ik veel samen met andere kinderchirurgische centra in Europa en ben ik coördinator van het European Reference netwerk voor kinderen met Inherited and Congenital Anomalies.

Werkervaring & opleidingen

Werkervaring

Van 2000 tot 2010 was ik staflid kinderchirurgie Radboud Universitair Medisch Centrum. Sinds 2010 ben ik afdelingshoofd en hoogleraar kinderchirurgie in het Erasmus MC Sophia.

Opleiding

Ik ben in 1989 afgestudeerd in de Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Van 1992 tot 1995 volgde ik de opleiding tot chirurg in Maastricht. Daarna heb ik de opleiding tot chirurgie gedaan in het Catharina ziekenhuis in Eindhoven, die ik in 1998 heb afgerond.

In 1997 ben ik gepromoveerd in de transplantatiechirurgie. Tot slot heb ik in 2000 mijn opleiding tot kinderchirurg aan het Radboud Universitair Medisch Centrum afgerond.