Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Webinars voor transplantatiepatiënten

Georganiseerd door het
Erasmus MC Transplantatie Instituut

Tijdens een reeks webinars staan onze specialisten van het Erasmus MC Transplantatie Instituut (online) voor u klaar om u te informeren en om uw vragen te beantwoorden.

Webinars

U heeft een transplantatie ondergaan. Na een intensieve behandelperiode breekt een fase aan van herstel en het leren leven met een transplantaat. Vaak blijkt er in de spreekkamer onvoldoende tijd te zijn voor het bespreken van onderwerpen die voor u ook belangrijk zijn. Dat realiseren wij ons. En daarom gaan wij hierover graag met u in gesprek tijdens een aantal webinars.  

Onze specialisten van het Transplantatie Instituut staan (online) voor u klaar om u te informeren en om uw vragen te beantwoorden.

Bent u niet in het Erasmus MC Transplantatie Instituut onder behandeling, maar heeft u elders een transplantatie ondergaan? Ook dan is deze webinar interessant voor u. Wij zorgen voor een live verbinding, waar u – samen met uw naasten- vanuit huis naar kunt kijken en/of aan kunt deelnemen. Wij nodigen u van harte uit om deze online bijeenkomst bij te wonen, uw vragen te stellen of met onze deskundigen in gesprek te gaan.

Onderwerpen en data

In de loop van dit jaar organiseren wij meerdere webinars voor transplantatiepatiënten. Deze zullen gaan over de onderwerpen:

  • Intimiteit en seksualiteit (26 januari 2023)
  • Kinderwens en zwangerschap (30 maart 2023)
  • Beweging en voeding (20 april 2023)
  • Gevoelens en zingeving (7 september 2023)
  • Werk en vergoedingen (datum volgt)
  • Medicatie en therapietrouw (datum volgt)

Wij kunnen u persoonlijk op de hoogte houden van deze komende webinars. Als u dat wilt, stuur dan een e-mail naar transplantatieinstituut@erasmusmc.nl. Wij sturen u vervolgens nadere informatie toe zodra de eerstvolgende webinar gepland is.

Bekijk onze webinars voor transplantatiepatiënten

Webinar 1: Intimiteit en seksualiteit

Het kan zijn dat u nog moet wennen aan uw leven met een nieuw orgaan. U voelt zich misschien al beter of juist nog niet. Mogelijk heeft u lange tijd weinig gekund en heeft u nu weer energie. Of het ontbreekt u nog aan energie. Dat alles kan effect hebben op uw relatie en ook op uw intimiteit en seksualiteit. We bespreken hoe u hiermee om kunt gaan en welke aanpak mogelijk is.

Bekijk hieronder de eerste webinar over intimiteit en seksualiteit van 26 januari 2023. Wilt u niet de gehele bijeenkomst terugkijken? Dan kunt u ook de kennisclips afzonderlijk bekijken.

Volledige webinar

 

Kennisclips

 
 
 
 

Webinar 2: Kinderwens en zwangerschap

U bent na uw transplantatie aan een nieuwe fase in uw leven begonnen. Een fase waarin een kinderwens mogelijk (weer) een belangrijke rol speelt. Wat zijn de mogelijkheden na een orgaantransplantatie? Kunt u vader of moeder worden? Als dit mogelijk is, bespreken met u welke voorbereidingen er nodig zijn en wat de uitkomsten van een zwangerschap na transplantatie kunnen zijn.

Bekijk hieronder de tweede webinar over kinderwens en zwangerschap van 30 maart 2023. Wilt u niet de gehele bijeenkomst terugkijken? Dan kunt u ook de kennisclips afzonderlijk bekijken.

Volledige webinar

 

Kennisclips

Webinar 3: Beweging en voeding

Zowel voor als na de transplantatie is het belangrijk om zoveel mogelijk te blijven bewegen. Vóór de transplantatie kan het lastig zijn om uw conditie goed op peil te houden. U vraagt zich af hoe u dat het beste aanpakt. En wat u kunt doen als dat niet goed lukt. Ook na de transplantatie heeft u wellicht vragen over hoe u weer met bewegen kunt beginnen. Wij geven u in deze webinar tips om uw conditie te verbeteren. Een goede conditie is belangrijk. Het zorgt ervoor dat u langer met uw nieuwe orgaan doet.   

In de periode rondom een transplantatie is ook uw voedingspatroon belangrijk. Wat is gezonde voeding en wat kunt u beter niet eten? Uw medicijnen kunnen uw gewicht beïnvloeden. Hoe blijft u op een gezond gewicht met uw medicatie? Antwoorden op deze vragen hoort u tijdens onze derde webinar. 

Bekijk hieronder de derde webinar over beweging en voeding van 20 april 2023. Wilt u niet de gehele bijeenkomst terugkijken? Dan kunt u ook de kennisclips afzonderlijk bekijken.

Volledige webinar

 

Kennisclips

Webinar 4: Gevoelens en zingeving

Deze webinar is op donderdag 7 september. Meer informatie volgt.

Titel uitklpapper

Titel uitklpapper

Titel uitklpapper

Titel uitklpapper

Titel uitklpapper

Quicklinks