Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Hoofdingang voorplein
Promotie
Collegezaal-zw-wit
Dak Passage

Erasmus MC Alumni Netwerk

Het Erasmus MC Alumni Netwerk is dé manier om je kennis en netwerk uit te breiden, herinneringen op te halen of je te verdiepen in het huidige Erasmus MC.

Welkom op de Erasmus MC Alumni Netwerk website

Blijf op de hoogte en bezoek de website voor actuele informatie. Wil je graag onze nieuwsbrief ontvangen meld je dan aan via het contactformulier.
Meer Amazing Erasmus MC
 • Lotgenotencontact hand in hand met formele zorg

  Lotgenotencontact hand in hand met formele zorg

  Elf projecten op het gebied van informele zorg voor kankerpatiënten krijgen financiering van KWF. Informele zorg is zorg die wordt uitgevoerd door vrijwilligers en lotgenoten. Bekend is dat deze zorg wezenlijk bijdraagt aan de kwaliteit van leven voor kankerpatiënten én hen helpt bij het omgaan met de klachten die zij na hun behandeling ervaren. Dr. […]

 • Stop geweld tegen vrouwen

  Stop geweld tegen vrouwen

  Een op de vier vrouwen in Nederland is ooit lichamelijk of seksueel mishandeld door een partner. Tijdens de zwangerschap wordt dit vaak erger, ziet gynaecoloog Hilmar Bijma: ‘Het heeft gevolgen voor de vrouw én het ongeboren kind.’

 • Online gedragstherapie helpt bij vermoeidheid door sarcoïdose

  Online gedragstherapie helpt bij vermoeidheid door sarcoïdose

  Patiënten met de ontstekingsziekte sarcoïdose zijn gebaat bij online cognitieve gedragstherapie gebaseerd op mindfulness. De therapie vermindert vermoeidheid, het meest belastende symptoom van sarcoïdose. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC, St. Antonius Ziekenhuis, Zuyderland Medisch Centrum en Helen Dowling Instituut.

Innovaties, ontwikkelingen en actualiteiten