Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Erasmus MC Alumni Netwerk

Het Erasmus MC Alumni Netwerk is dé manier om je kennis en netwerk uit te breiden, herinneringen op te halen of je te verdiepen in het huidige Erasmus MC.

Welkom op de Erasmus MC Alumni Netwerk website

Blijf op de hoogte en bezoek de website voor actuele informatie. Wil je graag onze nieuwsbrief ontvangen meld je dan aan via het contactformulier.
Meer Amazing Erasmus MC
 • Neem je poep onder de loep: voorkomen is altijd beter dan genezen

  Neem je poep onder de loep: voorkomen is altijd beter dan genezen

  Door de extreem gestegen prijzen voor energie en dagelijkse boodschappen mijden meer patiënten de preventieve zorg uit kostenoverwegingen. Dat signaleert MDL-arts prof. Manon Spaander van het Erasmus MC Kanker Instituut. Het baart haar zorgen. ‘Wij pretenderen dat iedereen in Nederland gelijke kansen heeft. In werkelijkheid wordt de gezondheidskloof tussen arme en rijke mensen alleen maar […]

  Lees meer
 • Tentoonstelling over opgroeien met ouder met psychische problemen

  Tentoonstelling over opgroeien met ouder met psychische problemen

  De reizende buitententoonstelling KIND VAN is nu te zien in Rotterdam. Hierin worden 19 volwassenen geportretteerd die opgroeiden met een ouder met psychische- en/of verslavingsproblemen.

  Lees meer
 • Verpleegkundig specialist wil kwaliteit van leven bij neurofibromatose 1 verbeteren

  Verpleegkundig specialist wil kwaliteit van leven bij neurofibromatose 1 verbeteren

  Sarah van Dijk, verpleegkundig specialist in het Erasmus MC, ontvangt van ZonMw een persoonlijke subsidie van ruim 180.000 euro voor haar onderzoek naar kwaliteit van leven voor volwassenen met de zeldzame ziekte neurofibromatose type 1 (NF1).

  Lees meer
 • Denise Eygendaal krijgt Corrie Hermann Prijs

  Denise Eygendaal krijgt Corrie Hermann Prijs

  Afdelingshoofd Orthopedie en Sportgeneeskunde Denise Eygendaal (53) krijgt zaterdag 25 maart tijdens een symposium van de Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen de Corrie Hermann Prijs uitgereikt.

  Lees meer
 • Hormoontherapie bij neuro-endocriene tumoren zinvol?

  Hormoontherapie bij neuro-endocriene tumoren zinvol?

  Internist-endocrinologen Hans Hofland en Wouter de Herder starten samen met het Belgische ziekenhuisnetwerk NETwerk een onderzoek naar het nut van hormoontherapie na groei van een neuro-endocriene tumor die niet hormonaal actief is. Voor hun onderzoek ontvangen de onderzoekers een subsidie van 2,7 miljoen euro van BeNeFIT.

  Lees meer
 • Liesbeth van Rossum en Vincent Jaddoe lid KHMW

  Liesbeth van Rossum en Vincent Jaddoe lid KHMW

  De Koninklijke Hollandse Maatschappij der Wetenschappen heeft nieuwe leden benoemd waarvan er twee werkzaam zijn in het Erasmus MC: prof. dr. Liesbeth van Rossum en prof. dr. Vincent Jaddoe (niet op de foto) treden toe tot het oudste ‘genootschap der geleerden’ van Nederland.

  Lees meer

Innovaties, ontwikkelingen en actualiteiten