Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Erasmus MC Alumni Netwerk

Het Erasmus MC Alumni Netwerk is dé manier om je kennis en netwerk uit te breiden, herinneringen op te halen of je te verdiepen in het huidige Erasmus MC.

Welkom op de Erasmus MC Alumni Netwerk website

Blijf op de hoogte en bezoek de website voor actuele informatie. Wil je graag onze nieuwsbrief ontvangen meld je dan aan via het contactformulier.
Meer Amazing Erasmus MC
 • Geen pijn meer van een prikje door naaldloos injecteren

  Geen pijn meer van een prikje door naaldloos injecteren

  Dermatoloog Martijn van Doorn van het Erasmus MC en hoogleraar vloeistofdynamica David Fernandez Rivas van de TU Twente werken samen aan een handzaam apparaatje waarmee patiënten in de toekomst thuis – naaldloos – medicatie in de huid kunnen injecteren.

  Lees meer
 • Dementie in de familie: ‘Dokter, ben ik erfelijk belast?’

  Dementie in de familie: ‘Dokter, ben ik erfelijk belast?’

  Neuroloog Harro Seelaar en klinisch geneticus Laura Donker Kaat van het Erasmus MC Alzheimercentrum draaien samen een spreekuur waarin erfelijke vormen van dementie centraal staan. Ze begeleiden patiënten en hun familieleden en geven advies over wel of niet testen. ‘Laat je goed informeren.’

  Lees meer
 • Operatie zelfs na 12 jaar niet altijd nodig bij liesbreuk met weinig of geen klachten

  Operatie zelfs na 12 jaar niet altijd nodig bij liesbreuk met weinig of geen klachten

  Mannen met een liesbreuk waarvan ze weinig of geen klachten hebben, hoeven niet altijd meteen geopereerd te worden. Van de patiënten die afwachten, is ruim een derde na 12 jaar nog steeds niet geopereerd. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC. ‘Scheelt complicaties, kosten en ruimte in het operatieprogramma.’

  Lees meer
 • Siamala Sinnadurai gebruikt haar kennis van data science om de zorg te verbeteren

  Siamala Sinnadurai gebruikt haar kennis van data science om de zorg te verbeteren

  De jonge wetenschapper Siamala Sinnadurai wijdt haar carrière aan data science. Al tijdens haar promotie boekte ze succes: ze linkte een gen voor leukemie aan hart- en vaatziekten. ‘Menselijke ziekten zijn zo complex dat een vakoverstijgende blik essentieel is.’

  Lees meer
 • Data veranderden de gesprekken in de spreekkamer van de hoofd-halschirurg

  Data veranderden de gesprekken in de spreekkamer van de hoofd-halschirurg

  Toen prof. Rob Baatenburg de Jong voor het eerst als hoofd-halschirurg aan de operatietafel stond, moest hij vertrouwen op zijn zicht en gevoel om te bepalen waar de tumor eindigde en het gezonde weefsel begon. Nu wijst moderne beeldvorming de weg. In de spreekkamer transformeerden data de gesprekken die hij voert met patiënten.

  Lees meer
 • Onderzoeker Sadaf Soloukey legt de hersenen en het ruggenmerg bloot  

  Onderzoeker Sadaf Soloukey legt de hersenen en het ruggenmerg bloot  

  Bloedvaten zichtbaar maken tijdens een wakkere hersenoperatie. Of de ontdekking van een zenuwknoop die dwarslaesiepatiënten beweging teruggeeft. Onderzoeker Sadaf Soloukey promoveert op 13 september 2023 op twee vormen van neurotechnologie: functionele echografie en neuromodulatie.

  Lees meer

Innovaties, ontwikkelingen en actualiteiten

Contact

Wilt u een wijziging doorgeven, een alumni evenement aanmelden voor de Alumni Agenda,een vraag stellen aan het Erasmus MC Alumni Team of een idee met ons te delen? Gebruik dan ons contactformulier.

Contactformulier