Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Esther Mollema op jubileumfeest vrouwennetwerk VENA

16 augustus 2022

Het vrouwennetwerk van het Erasmus MC, VENA, bestaat 15 jaar en viert dit jubileum op 1 september tussen 14:00 en 19:00 in het Wereldmuseum Rotterdam. Spreker/trainer Esther Mollema komt speechen over gender en inclusief leiderschap en er is een paneldiscussie met RvB-lid Joke Boonstra, oud-decaan prof. Huib Pols en hoogleraar Cardiologie prof. Jolien Roos-Hesselink.

VENA nodigt medewerkers uit om deze feestdag bij te wonen en zich te laten inspireren door de presentaties, netwerksessies en de paneldiscussie.

VENA Netwerk

VENA staat voor Vrouwen binnen Erasmus MC Netwerk voor Academici. Het doel van het netwerk is om vrouwen binnen het Erasmus MC te ondersteunen, te versterken en te verbinden. Om dit te bereiken organiseert VENA thema-evenementen, workshops en netwerkbijeenkomsten. Daarnaast adviseert VENA de Raad van Bestuur over beleid voor vrouwen in het Erasmus MC.

Oprichting

VENA werd in 2006 opgericht door prof. Jolien Roos-Hesselink en prof. Hanneke Takkenberg. Zij vonden dat er onvoldoende vrouwelijk talent doorstroomde naar hogere functies en meenden dat daar verandering in moest komen. In de onderstaande video blikt VENA voorzitter prof. Hanan El Marroun terug op wat er in 15 jaar allemaal is bereikt en bespreekt ze welke plannen er nog liggen voor de toekomst.