Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Primeur voor Erasmusarts 2030 tijdens Bachelor Open Dag

21 februari 2023

1.500 Studiekiezers en hun ouders kregen een voorproefje van de bachelor opleidingen van het Erasmus MC tijdens de open dag. Naast Nanobiology en Klinische Technologie maakten ze voor het eerst kennis met het nieuwe geneeskunde curriculum Erasmusarts 2030.

Aangezien de inschrijving voor de Rotterdamse opleiding geneeskunde sluit in januari, starten studiekiezers die afgelopen zaterdag de Bachelor Open dag bezochten de opleiding op zijn vroegst in september 2024. Daarmee vormen zij de eerste lichting die het curriculum Erasmusarts 2030 zullen volgen.

Het programma van de open dag is hierop aangepast. Om de verandering van grootschalige hoorcolleges naar Casusgestuurd Onderwijs (CGO) te illustreren, gaven docenten demonstraties van klinisch redeneren in plaats van proefcolleges. Student-ambassadors geneeskunde presenteerden een overzicht van het nieuwe curriculum.

De volgende Bachelor Open dag vindt plaats in het najaar. De datum en het inschrijfformulier zijn binnenkort vinden op: https://www.eur.nl/onderwijs/bacheloropleidingen/voorlichting/open-dag-erasmus-mc