Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Overzicht

Nieuws Erasmusarts 2030

Marjan Govaerts: ‘Objectieve toetsing even goed als subjectieve bij grote steekproef’

Masteropleiding start in september met programmatisch toetsen

Lees meer

Voordelen van programmatisch toetsen

Programmatisch toetsen is een vorm van toetsen waarbij het doel is om niet alleen te beoordelen wat een student weet, maar ook hoe hij of zij informatie toepast in nieuwe situaties en hoe hij of zij denkt en redeneert. Deze aanpak kan voordelen hebben bij simulatieonderwijs, waarbij studenten complexe, realistische scenario's moeten oplossen en waarbij hun beslissingen en acties worden geëvalueerd.

Lees meer

Coschap start in september met programmatisch toetsen

De masteropleiding geneeskunde, waarin studenten coschappen lopen, begint vanaf komend studiejaar al met deze vorm van toetsen. Tijdens de jaarlijkse Onderwijsmiddag kregen docenten een kijkje in de keuken van Maastricht UMC, waar programmatisch toetsen al de praktijk is. Programmatisch toetsen is onderdeel van Erasmusarts 2030, het nieuwe geneeskunde curriculum dat start in september 2024.

Lees meer

Erasmusarts 2030 start Ontwikkeldag 2

De komende weken gaan ruim 100 docenten en studenten van de opleiding geneeskunde weer aan de slag met het ontwikkelen van belangrijke pijlers van Erasmusarts 2030: Casusgestuurd onderwijs, Projectonderwijs en Vorming Identiteit en Professionaliteit.

Lees meer

Ziekte voorkomen en behandelen door leefstijl en voeding

Nick Visschers, Vera Akkermans en Kirsten Berk over het belang van leefstijl en voeding voor de arts van de toekomst

Lees meer

Eerste ervaringen met Casusgestuurd Onderwijs

Huidige studenten maken kennis met de nieuwe onderwijsmethode

Lees meer

Ontwikkeldagen Erasmusarts 2030 van start

Het is de puzzel die het hart van elke docent een beetje sneller doet kloppen. Het inpassen van conceptuele begrippen die een student moet beheersen in een logisch onderwijsmodel. Afgelopen weken werkten docenten aan de ontwikkeling van de thematische onderwijsblokken die tezamen het Casusgestuurd- en projectonderwijs van het nieuwe curriculum Erasmusarts 2030 gaan invullen.

Lees meer

Primeur voor Erasmusarts 2030 tijdens Bachelor Open Dag

1.500 Studiekiezers en hun ouders kregen een voorproefje van de bachelor opleidingen van het Erasmus MC tijdens de open dag. Naast Nanobiology en Klinische Technologie maakten ze voor het eerst kennis met het nieuwe geneeskunde curriculum Erasmusarts 2030.

Lees meer

Erasmusarts presenteert op Convergence festival

Lees meer

Interdisciplinair onderwijs opzetten is teamwork

De grote uitdagingen in de zorg vragen niet alleen om trans-disciplinair onderzoek, maar ook om trans-disciplinair onderwijs. Daarom lanceren TU Delft, Erasmus MC en Erasmus Universiteit Rotterdam in 2023 de Schools of Convergence.

Lees meer