Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Video over Erasmusarts 2030 live en klaar om te delen

27 juli 2023

Met Erasmusarts 2030 introduceert het Erasmus MC een geneeskundeopleiding die klaar is voor de toekomst en die aansluit bij een eigentijdse visie op onderwijs. Maar wat houdt Erasmusarts 2030 nou precies in en waarin verschilt het van de bestaande opleiding? Na het zien van de informatieve video ben je helemaal op de hoogte.

De video is gemaakt voor studiekiezers, schooldecanen, docenten en medewerkers van het Erasmus MC en alle andere stakeholders die benieuwd zijn naar hoe Erasmusarts 2030 artsen gaat opleiden. Leden van de projectorganisatie en docenten gaan in op de belangrijkste kenmerken van het nieuwe curriculum: Casusgestuurd Onderwijs (CGO), Projectonderwijs (PO), Vorming Identiteit & Professionaliteit (VIP) en Programmatisch toetsen.  

De video laat ook zien wat geneeskunde studeren in Rotterdam zo bijzonder maakt. Studenten nemen de kijker mee in activiteiten die ze naast het reguliere onderwijs ondernemen om extra kennis en ervaring op te doen, maar natuurlijk ook om te ontspannen en te genieten van wat de stad te bieden heeft.

Verkorte versies van de video van 45 seconden en 2 minuten zijn speciaal gemaakt als teasers om de video te delen via social media en websites. Daarnaast krijgt de video een plek in het voorlichtingsprogramma van Erasmusarts 2030, bijvoorbeeld op open dagen en bij schoolbezoeken door de student-ambassadors van de opleiding.

Neem snel een kijkje en deel de teasers!