Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Voorproefje Erasmusarts 2030

11 juni 2022

Tijdens de student-docent dagen staat diversiteit van het artsen vak en student gestuurd onderwijs centraal.

Leren door te doen. Dat is het onderwijs van nu. Op 13 en 14 juni proeven studenten, docenten en onderwijsmedewerkers aan het studentgestuurd onderwijs dat wordt toegevoegd aan het nieuwe curriculum Erasmusarts 2030.

Niet iedereen wordt hartchirurg 

Op de eerste dag van de student-docent dagen staat het beroep van de arts centraal. Er zijn veel meer mogelijkheden met een basisartsdiploma dan de meest voorkomende specialismen waar in het huidige curriculum aandacht voor is. Altijd al benieuwd geweest naar het werk als verzekeringsarts, de wereld van een arts verstandelijk gehandicapten of wil je weten wat een verslavingsarts precies doet? Via interactieve workshops laten we studenten diverse mogelijkheden zien om te weten wat ze leuk vinden en wat bij hen past. 

Real life casus 

Dag twee staat in het teken van studentgestuurd onderwijs. In het nieuwe curriculum werken studenten met elkaar aan een real life casus. De opgedane kennis brengen ze meteen in de praktijk. In kleine groepjes zoeken studenten naar de juiste oplossing en delen ze kennis vanuit hun eigen perspectief. Zo ontstaat nieuwe kennis. Docenten geven de studenten richting en helpen hen de kennis te structureren. Studenten voeren de regie over de oplossing, maar de docent zorgt ervoor dat niks over het hoofd wordt gezien. Dit stimuleert de student om zelf kennis te vergaren. Dit is case-based learning.

Op dinsdag 14 juni leren studenten, docenten en onderwijsondersteuners wat case-based learning inhoudt. In een interactieve workshop leren deelnemers hoe deze nieuwe leermethode in elkaar zit en gaan ze zelf aan de slag. In de middag ligt de focus op interactie. Studenten en docenten gaan in teams met elkaar aan de slag. Hoe ziet het ideale college eruit? Hoe geef je hybride leren vorm? Tijdens de dag is er veel kans om docenten en studenten beter te leren kennen.

studenten