Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Ooit gedacht aan onderzoek doen? Schrijf je in voor een research master

13 februari 2024

‘Wat wil ik doen na mijn bachelor? Past een research master wel bij mij? Kies ik voor een klinische of een interdisciplinaire vervolgopleiding?’ Het kiezen van je master is een belangrijke beslissing. Eentje die je weloverwogen moet maken. Bij Erasmus MC bieden we je 5 verschillende research masters. Lees hier hoe je de juiste keuze maakt.

Onze research masters in Health Sciences, Genomics in Society, Infection & Immunity, Molecular Medicine en Neuroscience bieden een diepgaande wetenschappelijke opleiding op hoog niveau aan in (bio)medische onderzoeksgebieden, variërend van fundamenteel onderzoek tot algemene gezondheidszorg. De programma's zijn hooggewaardeerd, NVAO geaccrediteerd en internationaal gerenommeerde. Daarnaast zijn ze ook bekroond met een internationaal erkende Master of Science (MSc) graad.

Praktische informatie

Veel informatie over onze research masters vind je op de website van Erasmus University. Hier lees je vooral praktische informatie, bijvoorbeeld over de inhoud van de programma’s, de aanmeldprocedures, startdata en toekomstperspectieven.

Daarnaast kan je van elke research master ook een informatieve video bekijken. In deze video vertelt de program director van elke research master meer over het programma. Onderwerpen die in de video’s worden besproken zijn het doel van de master, welk soort lesmaterialen je kunt verwachten, of je stage moet lopen, welke majors er zijn, en meer. Klik hier om de video’s te bekijken.

Aanmelden

Heb je een keuze gemaakt? Meld je dan tijdig aan:

  • Deadline Non-EEA: 1 maart 2024
  • Deadline EEA: 1 april 2024
  • Deadline Erasmus MC Geneeskunde studenten: 1 april 2024

Heb je nog vragen? Stuur een e-mail naar graduateschool@erasmusmc.nl of bezoek de master open dag van Erasmus University op zaterdag 23 maart 2024.  

Eerste indruk

Of je nu al weet welke research master je gaat doen of niet, een eerste indruk krijgen van studeren bij Erasmus MC is altijd een goed idee. Bekijk de video.