Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

Wat wil ik doen na mijn PhD traject

22 augustus 2023

‘Wat wil ik doen na mijn PhD traject? Waar zie ik mijzelf over vijf jaar en hoe kom ik daar?’ Erasmus MC Graduate School lanceert aankomende oktober een coachingsprogramma speciaal ingericht voor tweede- en derdejaars promovendi. Promovendi ontvangen professionele ontwikkelingsgerichte coaching waarbij ze kunnen sparren over potentieontwikkeling, hun loopbaan, belangrijke keuzes voor de toekomst en de twijfels die ze hebben.

MATCH your future

Het maken van weloverwogen keuzes met betrekking tot je loopbaan vereist ruimte en aandacht voor persoonlijke groei en ontwikkeling: Wie ben ik? Wat wil ik? En hoe kom ik daar? Het erkennen van je eigen valkuilen en potentie helpt je bij het maken van belangrijke keuzes. Erasmus MC Graduate School vindt het belangrijk dat promovendi tijdig nadenken over hun ontwikkeling tijdens het PhD traject en over hun carrière ná het traject. Daarom biedt het MATCH your future programma passende begeleiding. 

Met het MATCH programma wordt sinds 2019 aan diverse doelgroepen binnen Erasmus MC ondersteuning aangeboden voor professionele ontwikkeling. Dit wordt gedaan door middel van ontwikkelingsgerichte coaching, om zo bij te dragen aan een optimaal klimaat voor levenslang leren en ontwikkelen.

Bij de start van het programma kiezen deelnemers zelf een coach die bij hen past. Er is een poule van onafhankelijke coaches geselecteerd op basis van (evidence-based) kwaliteitscriteria. Door dit breed aan te bieden, willen we bij te dragen aan een optimaal en veilig leer- en werkklimaat waarin ondersteuning voor professionele ontwikkeling vanzelfsprekend is voor iedereen: PhD kandidaat, supervisor en dokter. 

‘We worden allemaal optimaal kennisgedreven opgeleid. Ik hoop dat we ook de professionele ontwikkeling met gedegen ondersteuning kunnen optimaliseren. Om een succesvol PhD traject met veel plezier maar ook met optimaal resultaat te kunnen doorlopen in het Erasmus MC,’ zegt dr. Anne de Pagter, initiatiefnemer MATCH. 

Voor tweede- en derdejaars PhD kandidaten 

Vanuit PhD kandidaten is er een grote behoefte aan ondersteuning bij professionele ontwikkeling, loopbaankeuze en optimale performance. Daarom ontwikkelde de Graduate School samen met het MATCH your future team een programma voor promovendi. Middels een randomized controlled trial wordt komende maanden de effectiviteit geëvalueerd.  

Erasmus MC Graduate School kiest bewust voor tweede- en derdejaars promovendi. Shaun Girigori, coördinator PhD pre- and onboarding: ‘Tijdens het eerste jaar van je promotietraject komt er erg veel op je af. Je bent dan vooral nog je draai aan het vinden en nog niet bezig met de stappen voor na het promoveren. Daarom bieden we het coachingsprogramma in deze aan tweede- en derdejaars promovendi aan.’ 

Nieuwsgierig? 

Dit coachprogramma is gratis voor promovendi binnen het Erasmus MC. Het programma wordt per 1 oktober aangeboden en biedt een beperkt aantal plekken per jaar. Twee keer per jaar worden tweede- en derdejaars PhD kandidaten per e-mail uitgenodigd om deel te nemen aan het MATCH coachingsprogramma.  

Alle tweede- en derdejaars PhD kandidaten hebben een uitnodiging ontvangen voor de informatiesessie over het programma. Heb je geen uitnodiging ontvangen, of heb je een vraag over het programma? Stuur dan een mail naar Shaun Girigori via gsoffice@erasmusmc.nl.

Kijk voor meer informatie over de coaching programma’s voor artsen op Challenge&Support programma en voor het programma voor master studenten Geneeskunde op MATCH your Future.