Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud

PhD Trajecten

Denkers die doen

Promovendi van het Erasmus MC worden zelfstandige onderzoekers die in staat zijn complexe vraagstukken op te lossen op basis van wetenschappelijk bewijs.

PhD trajecten in het Erasmus MC

Het doel van de PhD trajecten in het Erasmus MC is om je te helpen een onafhankelijke onderzoeker te worden die in staat is om complexe vragen op te lossen, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs. Tijdens je promotie aan het Erasmus MC maak je deel uit van een grote internationale gemeenschap en werk je in een state-of-the-art faciliteit. Afgestudeerden beschikken over de competenties om wetenschappelijk onderzoek te beoordelen en hebben belangrijke stappen gezet in de richting van biomedische academici. Promovendi zijn optimaal voorbereid om de toekomstige (klinische) onderzoeksstaf te worden aan universitaire medische centra, onderzoeksuniversiteiten, onderzoeksinstituten, en/of staf- en beleidsfuncties te vervullen, zoals in het management van biomedische universiteiten, ziekenhuizen en andere gezondheidszorgorganisaties, biomedische en farmaceutische bedrijven, ministeries, en nog veel meer. 

PhD onderzoek en onderwijs

Als promovendus van Erasmus MC Graduate School heb je toegang tot zowel generieke als zeer gespecialiseerde cursussen. Een promotietraject is een individueel traject en wordt op maat gemaakt. In de eerste maanden ontwikkelt u samen met uw begeleiders uw eigen programma dat het beste aansluit bij uw wetenschappelijke behoeften en uw gewenste carrière pad. 

Het PhD onderwijs in de Erasmus MC Graduate School is verdeeld over vier PhD tracks: een Core track met cursussen die voor alle PhD kandidaten gelden (zoals Scientific Integrity, Academic writing, personal development) en drie inhoudelijke tracks: Gezondheidswetenschappen, Klinische Wetenschappen en Biomedische Wetenschappen. Ongeacht het promotietraject zijn alle promovendi welkom om een PhD cursus in een track te volgen.

 

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Titel uitklapper

Quicklinks