Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Spreekuur

Dietetiek Maag Darm ziekten

Wanneer: Maandag,woensdag en vrijdag

Op dit spreekuur worden patiënten gezien met o.a. ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa, pancreatitis, of andere maag/darm gerelateerde ziekten of klachten waarbij een dieet noodzakelijk is. U kunt hiervoor verwezen worden door uw behandelend (MDL) arts.

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Tijdens het eerste bezoek aan de dietist op de poli maag/darm ziekten voor volwassenen zullen wij een inventarisatie maken van uw dieetverleden, huidige voedingsiname, klachten en gewichtsverloop. Afhankelijk van uw hulpvraag en medische situatie zal een (nieuw) dieetadvies opgesteld worden. De frequentie van (tussentijdse) poliklinische controle is afhankelijk van uw ziektebeeld en omstandigheden.


Onze begeleiding

Op het spreekuur Diëtetiek Maag/Darm ziekte wordt u geholpen door een diëtist.

   

De diëtist werkt nauw samen met uw behandelend arts, maar indien van toepassing ook met andere paramedici als de fysiotherapeut en de logopedist


Spreekuur

Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC Diëtetiek heeft u altijd een interne verwijzing nodig van uw behandelend arts van het Erasmus MC. Zonder deze verwijzing kunnen wij geen afspraak voor u maken.

Het spreekuur wordt gehouden op maandag, woensdag en vrijdag.

Behandelteam

Heeft u binnenkort een afspraak bij ons?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor