Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Spreekuur

Fase 1 studiespreekuur

Wanneer: Maandag t/m donderdag in de ochtend; vrijdag in de middag

Het Fase 1 spreekuur is een studiespreekuur, bestemd voor patiënten die een experimentele behandeling krijgen binnen het Center for Drug Development

Uw bezoek

Wat gaan we doen?

Het Fase 1 spreekuur is een studiespreekuur, bestemd voor patienten die een experimentele behandeling krijgen binnen het Center for Drug Development (CDD).

Tijdens de eerste afspraak kunt u vragen stellen over het eerder verkregen informatieformulier van een behandeling in studieverband. De onderzoeker beantwoordt vragen en geeft uitleg over de betekenis van studiedeelname. Tijdens het consult wordt duidelijk of u deel wilt nemen aan de voorgestelde studie, zo ja, dan wordt op dat moment het patiënteninformatieformulier ondertekend.

Onderzoeken die nodig zijn voorafgaand aan studiedeelname worden ingepland na het tekenen van het informatieformulier.

Onze begeleiding

Door wie wordt u geholpen?

Het studiespreekuur wordt afwisselend bemand door verpleegkundig specialisten en arts-onderzoekers. Tijdens uw behandeling in studieverband wordt u door hen gezien voor onder andere bijwerkingen, psychosciale zorg en voortgang van de behandeling. Dit gebeurt in nauw contact en onder supervisie van uw hoofdbehandelaar.
Dit spreekuur wordt ondersteund door het spreekuur van de researchverpleegkundigen.

Samenwerking tussen specialismen

Binnen het Center for Drug Development is sprake van een unieke samenwerking tussen verschillende specialismes, zoals interne oncologie, hematologie, long-oncologie en neuro-oncologie. Om deze redenen zijn de lijnen tussen de diverse disciplines kort.

Spreekuur

Een eerste afspraak kunt u niet zelf bij ons maken. Voor een eerste bezoek bij een spreekuur of polikliniek van het Erasmus MC heeft u altijd een schriftelijke verwijzing nodig. Zonder verwijzing kunt u geen afspraak maken.

Checklist

Heeft u binnenkort een afspraak bij ons?

Hoe bereidt u uw gesprek voor? Wat neemt u mee? Alles wat u moet weten in een handig overzicht.
Bereid u voor