Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
bandage
Meedoen aan onderzoek

IMPRINT studie

Bestudering van de gegevens van patiënten die een PSMA PET/CT of PSMA PET/MRI-scan ondergaan tijdens de behandeling van prostaatkanker.

Duur: Meerdere jaren.
Startdatum: 01-01-2018

Tijdens dit onderzoek verzamelen we relevante gegevens over uw prostaatkanker, met als doel de behandeling van prostaatkanker te verbeteren.

Over dit onderzoek

Welke patiënten kunnen deelnemen?

Alle patiënten die gediagnosticeerd zijn met prostaatkanker en die een PSMA, PET/CT of PSMA PET/MRI moeten ondergaan in het Erasmus MC kunnen meedoen aan dit onderzoek.

Wat zijn de voorwaarden?

Om mee te doen moet u toestemming geven tot het gebruiken van uw medische gegevens.

Hoe kunt u zich aanmelden?

U krijgt een toestemmingsformulier voor de studie van uw specialist die de aanvraag van de PSMA PET/CT doet of u krijgt het formulier uitgereikt tijdens de scan. Het is ook mogelijk dat een medewerker van het onderzoeksteam u vraagt of u het toestemmingsformulier per post wilt ontvangen.

Indien u vragen heeft over dit onderzoek, kunt u een e-mail sturen.


Wat willen we bereiken?

De PSMA PET/CT en PSMA PET/MRI zijn sinds een aantal jaren beschikbaar in Nederland. Door de gegevens te bestuderen van alle scans en deze te relateren aan het resultaat van behandelingen die gestart zijn naar aanleiding van de uitslag van de scan, willen we leren hoe en wanneer we de PSMA PET/CT of PSMA PET/MRI moeten gebruiken om de behandeling van prostaatkanker optimaal te laten verlopen.

Wat gaan we doen?

Tijdens dit onderzoek verzamelen we relevante gegevens over uw prostaatkanker. We gebruiken daar bestaande gegevens voor uit uw ziekenhuis. De zorg die u krijgt wordt niet beïnvloed door uw keuze wel of niet mee te doen aan dit onderzoek.