Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Alexandra Brandt
Zorgverlener

Drs. A.R.M. (Alexandra) Brandt-Kerkhof

Oncologisch en gastro-intestinaal chirurg

  • Specialisme
  • Oncologische en Gastro-Intestinale Chirurgie
  • Aandachtsgebied
  • HIPEC, colorectaal, laparoscopische chirurgie
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

In februari 2012 ben ik in het Erasmus MC begonnen als staflid. Ik ben gespecialiseerd in de oncologische en gastro-enterologische en chirurgie. De eerste jaren als chirurg in het Erasmus MC was ik voornamelijk bezig met de zorg voor patiënten met dikke darm tumoren en daarnaast met de zorg voor patiënten met algemeen chirurgische aandoeningen. Veel van de ingrepen deed ik laparoscopisch. De laatste 4 jaar zijn daar de patiënten met ziekte en uitzaaiingen op het buikvlies bijgekomen wat ervoor heeft gezorgd dat mijn focus steeds meer daar ligt. Mijn doel is elke patiënt als een individu de beste zorg te geven.

Werkervaring & opleidingen

Werkervaring

Vanaf oktober 2009 tot eind 2011 heb ik als Fellow gastro-intestinale chirurg gewerkt bij de Reinier de Graaf Groep in Delft.

Sinds februari 2012 ben ik als Oncologisch en Gastro-intestinaal chirurg werkzaam bij het Erasmus MC. Vanaf 2014 is daar de functie als Medisch coördinator Unit Ambulante Zorg Heelkunde bijgekomen. 

Opleidingen

In 2003 heb ik mijn arts-examen gehaald aan de Universiteit van Utrecht. Na een jaar werkzaam te zijn geweest in het Diakonessenhuis in Utrecht ben ik in 2004 aan mijn opleiding tot chirurg begonnen in de regio Rotterdam. De eerste 2 jaar van mijn opleiding heb ik in het Erasmus MC gevolgd waarna ik de overige jaren in de Reinier de Graaf Groep in Delft volbracht. In dit laatste ziekenhuis ben ik van september 2009 tot en met december 2011 in dienst geweest als chirurg met als aandachtsgebieden: laparoscopische chirurgie, colorectale chirurgie, algemene chirurgie en mammachirurgie.

Vanaf februari 2012 ben ik werkzaam in het Erasmus MC. Mijn aandachtsgebieden zijn algemene chirurgie, chirurgie bij peritoneale aandoeningen (HIPEC), colorectale chirurgie en laparoscopische chirurgie.