Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van dr. B. Mostert
Zorgverlener

Dr. B. Mostert

Internist-oncoloog

  • Specialisme
  • Interne oncologie
  • Aandachtsgebied
  • Slokdarmkanker, maagkanker, neuro-endocriene tumoren, leverkanker, alvleesklierkanker, galwegkanker en darmkanker
  • BIG nummer:
  • 19909138701
Neem contact op   Extern profiel

Over

Even voorstellen

Na mijn opleiding en promotietraject in het Erasmus MC te hebben afgerond, ben ik sinds 2018 werkzaam als academisch internist-oncoloog. Hier kan ik de zorg voor patiënten met complexe of zeldzame ziektes combineren met het doen van wetenschappelijk onderzoek. De uitdagingen en vragen die uit gesprekken met patiënten en in de dagelijkse zorg naar voren komen, zijn mijn drijfveren om goede wetenschappelijke studies op te zetten. Hiermee wil ik op de lange termijn de vooruitzichten voor mensen met kanker verbeteren; op de korte termijn probeer ik dat te doen door zo goed en integer mogelijk voor mijn patiënten te zorgen.

Deskundigheid

Ik houd me vooral bezig met de behandeling met medicijnen [chemotherapie, doelgerichte therapie en immuuntherapie] van kanker van de slokdarm, maag, lever, alvleesklier, galwegen of galblaas en darmen. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in de behandeling van neuro-endocriene tumoren en neuro-endocriene carcinomen.

Zowel vanuit multidisciplinaire, nationale en internationale samenwerking als met farmaceutische bedrijven ben ik betrokken bij translationeel [waarin bevindingen in het laboratorium worden vertaald naar de klinische praktijk] en klinisch onderzoek. Ik richt mij hierbij met name op translationeel onderzoek naar in het bloed aanwezige factoren die de werkzaamheid van anti-kankerbehandeling kunnen voorspellen.

Het klinische onderzoek richt zich met name op moleculair gerichte middelen, immuuntherapie en innovaties zoals de chemopomp voor de behandeling van slokdarm-, maag- en darmkanker.