Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto Robin Peeters
Zorgverlener

Prof.dr. R.P. Peeters

Internist-endocrinoloog

Internist-endocrinoloog

  • Specialisme
  • Inwendige Geneeskunde
  • Aandachtsgebied
  • Endocrinologie met als speciale aandacht schildklier en schildklierziekten
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

R.P. Peeters is internist-endocrinoloog in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, Nederland. Hij is hoofd van het Erasmus MC Academisch Centrum voor Schildklierziekten, wat een derdelijns expertisecentrum is voor complexe schildklieraandoeningen.  

Hij is voormalig lid van het bestuur van de European Thyroid Association, en was betrokken bij het tot stand komen van internationale richtlijnen voor de behandeling van subklinische hypothyreoïdie, hyperthyreoïdie en schildklieraandoeningen tijdens de zwangerschap. Verder is hij lid van het bestuur van de Nederlandse Internisten Vereniging en van de European Society for Endocrinology.

 

Hij ontving diverse internationale prijzen voor zijn onderzoek, waaronder de Harrington-de Visscher-prijs in 2013 en de Van Meter Award in 2016.

 

Dr. Peeters heeft meer dan 225 internationale wetenschappelijke artikelen gepubliceerd en is lid van de redactie van verschillende endocriene tijdschriften.

  

Werkervaring & opleidingen

Werkervaring

Momenteel is professor Peeters hoofd van het Erasmus MC Academisch Centrum voor Schildklierziekten, wat een derdelijns expertisecentrum is voor complexe schildklieraandoeningen.

Hij zit in het bestuur van de Nederlandse Internisten Vereniging (portefeuille wetenschap) en van de European Society for Endocrinology (chair of the clinical committee). Ook is hij voormalig bestuurslid van de European Thyroid Association (ETA).

Hij is betrokken geweest bij het tot stand komen van diverse internationale richtlijnen voor de behandeling van subklinische hypothyreoïdie, hypothyreoïdie en schildklieraandoeningen tijdens de zwangerschap.

Hij ontving diverse internationale prijzen voor zijn onderzoek, waaronder de ETA Harrington-de Visscher-prijs in 2013, de Van Meter Award van de American Thyroid Association in 2016, en de Pitt Rivers Award and Award Lecture van de British Thyroid Association in 2018.

Professor Peeters heeft meer dan 240 internationale wetenschappelijke artikelen gepubliceerd en is lid van de redactie van verschillende endocriene tijdschriftenOpleiding

 

Opleiding

Professor Peeters rondde zijn opleiding tot arts af aan de Erasmus Universiteit in 2000 (Cum Laude). Vervolgens combineerde hij zijn klinische specialisatie tot internist met een promotieonderzoek onder leiding van professor T.J. Visser, wat zich richtte op het metabolisme van schildklierhormoon in gezondheid en ziekte en werd voltooid in 2005 (Cum Laude).

In 2009 beëindigde hij zijn specialisatie tot endocrinoloog en vertrok hij ruim een jaar naar de National Institutes of Health in de Verenigde Staten voor een studie naar de effecten van schildklierhormoon op de hersenontwikkeling. Sinds zijn terugkeer eind 2010 is hij werkzaam als internist-endocrinoloog in het Erasmus MC