Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Foto van Marlies Wakkee
Zorgverlener

Dr. M. (Marlies) Wakkee

Dermatoloog

  • Specialisme
  • Dermatologie
  • Aandachtsgebied
  • Huidkanker Mohs chirurgie, inclusief mohs rondom het oog Systemische behandeling huidkanker Algemene dermatologie
  • BIG nummer:
  • 49065811401
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Sinds 2015 werk ik als dermatoloog in het Erasmus MC. Naast de algemene dermatologie heb ik mij gespecialiseerd in huidkanker en de mohs chirurgie. Voor de complexe huidkanker patiënten doe ik ook regelmatig gezamenlijke spreekuren met andere specialisten binnen het Erasmus MC Kanker Instituut. Binnen de mohs chirurgie opereer ik ook vaak patiënten met tumoren rondom het oog, waarbij dit ook maandelijks gezamenlijk met de oogarts plaatsvindt.

Naast patiëntenzorg, doe ik ook onderzoek naar huidkanker. Mijn doel is hierbij om ondanks de stijgende huidkankercijfers de zorg voor patiënten in Nederland te verbeteren door vroegtijdig hoog risico patiënten te identificeren en door nieuwe of vroege behandelingen de overleving te verbeteren.

Daarnaast ben ik voorzitter van de landelijke Tumor Focus Groep Melanoom ism IKNL, lid van de domeingroep oncologie van de Nederlandse Vereniging voor de Dermatologie en lid van Biobank Commissie van het Erasmus MC.

In de dermatologische zorg binnen het Erasmus MC vind ik het een uitdaging om samen met de patiënt te zoeken naar de beste behandeling die aansluit bij de mogelijkheden en wensen van de patiënt.

Werkervaring & opleidingen

Geneeskunde, Erasmus MC Rotterdam (2010)

Promotieonderzoek naar psoriasis en comorbiditeiten (2010)

Dermatologie, Erasmus MC Rotterdam (2015) met aanvullende specialisatie in Mohs’micrografische chirurgie

Begeleiding verschillende promovendi op het gebied van huidkanker