Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Nick Wlazlo
Zorgverlener

Dr. N. (Nick) Wlazlo

Internist-hematoloog

  • Specialisme
  • Hematologie
  • Aandachtsgebied
  • Klinische hematologie, acute hematologie, intensive care hematologie, AYA-zorg, kwaliteit, onderwijs
  • BIG nummer:
  • 49913193301
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Mijn ambitie is de best mogelijke hematologische zorg te bieden, alsmede een heldere, eerlijke en vriendelijke communicatie hierover met patiënt en familie te verzorgen. Ik zet mij in om dit te verbeteren waar mogelijk in de kliniek hematologie en leid met plezier de jonge dokters van de toekomst hierin op. Ik ben geïnteresseerd in de behandeling van de ziekte van hematologische patiënten, maar ook in afwegingen of behandelingen nog zinvol zijn en beslissingen in de laatste levensfase.

Ik verleen onder meer zorg aan zogenaamde 'AYA's': jongeren tussen de 18-39 jaar met kanker. Het Erasmus MC Kanker Instituut is een AYA kenniscentrum en biedt speciale zorg aan jongvolwassenen met kanker.

“Ik behandel veel jonge patiënten met leukemie en stamceltransplantatie en ben vaak betrokken tijdens de momenten dat ze het ziekst zijn. Ook na ontslag en behandelingen houden deze jonge patiënten vaak klachten en vragen. Binnen het AYA team van het Erasmus MC help ik mee om deze patiënten in kaart te brengen en onder follow-up te krijgen en geef ik advies over de hematologische problematiek.”

Werkervaring & opleidingen

2010-2015 Catharina ziekenhuis; 2015-heden Erasmus MC.

Opleiding

2012 in opleiding tot internist; 2014 promotie interne geneeskunde; 2016 in opleiding tot hematoloog; 2018 registratie als hematoloog.