Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
Profielfoto van Tahlita Zuiverloon
Zorgverlener

Dr. T.C.M. (Tahlita) Zuiverloon

Uroloog

  • Specialisme
  • Urologie
  • Aandachtsgebied
  • Urologische tumoren
Neem contact op  

Over

Even voorstellen

Ik heb mij als uroloog gepecialiseerd in de behandeling van blaaskanker. In mijn praktijk word ik met regelmaat geconfronteerd met de ingrijpende gevolgen van deze ziekte. Het is voor mij een uitdaging om patiënten met deze ziekte zo goed mogelijk te begeleiden, waarbij persoonlijke aandacht op de voorgrond staat.

Naast mijn werk als medisch specialist zijn het doen van wetenschappelijk onderzoek en het geven van onderwijs belangrijke onderdelen van mijn werk. Inzicht in het ontstaan van blaaskanker en processen die leiden tot therapieresistentie kunnen leiden tot nieuwe therapieën en zo de patiëntenzorg verbeteren. Het geven van goed onderwijs aan medische studenten inspireert mij enorm en legt de basis voor een nieuwe generatie van jonge artsen.

Werkervaring & opleidingen

Ik ben in 2006 afgestudeerd als basisarts aan de Universiteit van Leiden. Parallel aan mijn geneeskunde opleiding heb ik de opleiding biomedische wetenschappen afgerond en hieruit is mijn interesse in de biologie van kanker ontstaan. Aansluitend aan mijn artsexamen heb ik als arts-vrijwilliger in Zuid-Afrika en in Malawi, Afrika gewerkt.

Na terugkomst in het Erasmus MC ben ik in 2013 gepromoveerd op het onderwerp “De moleculaire diagnostiek van blaaskanker”. Daarna heb ik mijn opleiding tot medisch specialist gevolgd in het Erasmus MC en sinds 2016 ben ik in dit ziekenhuis werkzaam als uroloog. In ditzelfde jaar heb ik de Erasmus MC Fellowship beurs gewonnen en in het kader hiervan heb ik twee jaar blaaskankeronderzoek gedaan in de Verenigde Staten. Sinds 2019 ben ik werkzaam als uroloog in het Erasmus MC Blaaskankercentrum en zal ik mij verder specialiseren op het gebied van de urologische oncologie.

Onderzoek

Ik heb een eigen onderzoeksgroep met als aandachtsgebied het ontrafelen van mechanismen van therapie resistentie bij blaaskanker.