Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
logo voor centrum
Onderwijsaanbieder

Spoedeisende hulp

De patiënten op de spoedeisende hulp hebben een acute hulpvraag en zijn daardoor vaak kwetsbaar. Eind jaren negentig werden er initiatieven gestart om gespecialiseerde artsen op te leiden voor het werk op de spoedeisende hulp, met als doel verbetering van de kwaliteit van zorg voor alle patiënten op de spoedeisende hulp. De Spoedeisende Hulp artsen (SEH-artsen) verenigden zich in 1999 middels de oprichting van de Nederlandse Vereniging voor Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA). Inmiddels is er een landelijk gecoördineerde opleiding en zijn er ca 550 SEH-artsen werkzaam in 82 ziekenhuizen.

Over ons

Onze opleiding(en)

Met de regionaal georganiseerde 3-jarige opleiding tot SEH-arts van OOR Zuidwest Nederland word je opgeleid tot een SEH-arts met een brede kennis en kunde van alle mogelijke problemen van patiënten die zich aandienen op de spoedeisende hulp. 

Spoedeisende Hulp Arts (SEH-arts)

Samenwerking(en)

De opleiding bestaat uit ten minste de helft van de tijd uit spoedeisende hulp-stages in het Erasmus MC en 2 niet-academische ziekenhuizen uit de regio, zodat de spoedeisende geneeskunde in de volle breedte van het vak aan bod komt tijdens de opleiding. De overige tijd bestaat uit verplichte stages (cardiologie, anesthesie, Intensive Care-geneeskunde, kindergeneeskunde, huisartsgeneeskunde, ambulance dienst) en keuzestages. Daarnaast wordt een wetenschappelijke bijdrage van je verwacht. 

Het onderwijs is ook regionaal georganiseerd, om zo optimaal gebruik te kunnen maken van de expertise in de regio. 

Praktische informatie

Meer informatie

Opleider; Els Jansen, e.h.jansen@erasmusmc.nl

Plv Opleider; Pleunie Rood, p.rood@erasmusmc.nl

Heeft u vragen?

Gebruik ons contactformulier.

Contactformulier