Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu Naar hoofdinhoud
education-book
Medische vervolgopleiding

Spoedeisende Hulp Arts (SEH-arts)

Startmoment: Jaarlijks in januari. Andere startmomenten zijn bespreekbaar.
Duur: Bij voltijdse aanstelling 3 jaar
Onderwijsaanbieder: Spoedeisende hulp

De patiënten op de spoedeisende hulp hebben een acute hulpvraag en zijn daardoor vaak kwetsbaar. Eind jaren negentig werden er initiatieven gestart om gespecialiseerde artsen op te leiden voor het werk op de spoedeisende hulp, met als doel verbetering van de kwaliteit van zorg voor alle patiënten op de spoedeisende hulp. De Spoedeisende Hulp artsen (SEH-artsen) verenigden zich in 1999 middels de oprichting van de Nederlandse Vereniging voor Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA). Inmiddels is er een landelijk gecoördineerde opleiding en zijn er ca 550 SEH-artsen werkzaam in 82 ziekenhuizen.

Over deze opleiding

De opleiding

Met de regionaal georganiseerde 3-jarige opleiding tot SEH-arts van OOR Zuidwest Nederland word je opgeleid tot een SEH-arts met een brede kennis en kunde van alle mogelijke problemen van patiënten die zich aandienen op de spoedeisende hulp. 

Inhoud

De opleiding tot SEH-arts is gebaseerd op het behalen van EPA's. Hiervoor is een landelijk opleidingsplan ontwikkeld door de NVSHA. De opleiding in het Erasmus MC en regio ZWN is hierop gebaseerd. 

Resultaat

SEH-arts KNMG

Praktische informatie

Toelatingseisen

Basisarts met aantoonbare belangstelling en het liefst ervaring in de spoedeisende geneeskunde. 

Programma

De opleiding bestaat uit ten minste de helft van de tijd uit spoedeisende hulp-stages in het Erasmus MC en 2 niet-academische ziekenhuizen uit de regio, zodat de spoedeisende geneeskunde in de volle breedte van het vak aan bod komt tijdens de opleiding. De overige tijd bestaat uit verplichte stages (cardiologie, anesthesie, Intensive Care-geneeskunde, kindergeneeskunde, huisartsgeneeskunde, ambulance dienst) en keuzestages. Daarnaast wordt een wetenschappelijke bijdrage van je verwacht. 

Het onderwijs is ook regionaal georganiseerd, om zo optimaal gebruik te kunnen maken van de expertise in de regio. 

Aanmelden en voorwaarden

Hoe kun je je aanmelden?

Jaarlijks vindt de sollicitatieronde plaats. Hiervoor dient men via de website van de NVSHA te solliciteren in onze regio. 

Contactinformatie

Opleider; E.H. Jansen, SEH-arts KNMG
Plaatsvervangend opleider; P.P.M. Rood, SEH-arts KNMG
 

Heeft u vragen?

Met vragen of opmerkingen kunt u terecht bij ons secretariaat:

Contactformulier